Quantcast
THE STREAM

Λεφτά για εξοπλισμούς υπάρχουν: Σε συζητήσεις για φρέσκα αεροπλάνα από ΗΠΑ φαίνεται να βρίσκεται το Υπουργείο Άμυνας

Η χώρα μας ξοδεύει το 2,4% του ΑΕΠ της για εξοπλισμούς


Τσαγκ · 8 Φεβρουαρίου 2017

(Ξένη Δημοσίευση) Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος (2A), συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση (3A), στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας και της παρουσίας του στην έναρξη της Πολυεθνικής Αεροπορικής Διακλαδικής Άσκησης Μεσαίας Κλίμακας «Ηνίοχος 2016», συμμετείχε σε πτήση με μαχητικό αεροσκάφος «F-4E Phantom», Τρίτη, 05 Απριλίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ/STR

Όταν πρόκειται για αγορά καινούργιων πολεμικών “παιχνιδιών” από τους συμμάχους μας Αμερικάνους, λεφτά φαίνεται να υπάρχουν. Σύμφωνα με άρθρο του news24, με εντολή του ΥΠΕΘΑ Πάνου Καμμένου και με εισήγηση των γενικών επιτελείων στρατού, ξεκινά πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16 της πολεμικής αεροπορίας.

11J00079_123SM_1267828237_5152

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι επιτελείς της πολεμικής αεροπορίας έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για αγορά F-35,  αεροσκαφών πέμπτης γενιάς με κόστος περίπου κάνα 100αρι εκατομμύρια δολάρια το κομμάτι (χωρίς φυσικά το κόστος συντήρησης), άλλα και πρόγραμμα συντήρησης και υποστήριξης των αντιαεροπορικών πυραύλων s-300.

337

O Πάνος Καμμένος εξάλλου προ ολίγων ημερών είχε συνάντηση με τον Αμερικανό πρέσβη και εγινε συζήτηση πάνω στα θέματα διμερούς αμυντικής συνεργασίας, τουτέστιν αγοράς από την χώρα μας πανάκριβου πολεμικού εξοπλισμού από τις ΗΠΑ.

Να σημειωθεί, ότι η χώρα μας αποτελεί πρότυπο χώρας ως προς τα λεφτά που χώνει για εξοπλισμούς κάθε χρόνο στο ΝΑΤΟ.

 

 

 

 

 

Best of internet