Quantcast
THE STREAM

Τέξας της Θεσσαλίας: Κτηνοτρόφοι στη Λάρισα απέκλεισαν με μπάλες άχυρου την είσοδο της περιφέρειας (VIDEO)

Πάντως μοίρασαν δωρεάν γάλα σε περαστικούς (και στην άσφαλτο)


LUBEN CREW · 8 Φεβρουαρίου 2017

339682-706501

Μην κλαις πάνω από χυμένο γάλα λένε στο Αμέρικο, ενώ στη Λάρισα και στην περιφέρεια γενικότερα εδώ και πολλά χρόνια λένε ότι αν πολεμήσεις τους κτηνοτρόφους, αυτοί θα πετάξουν στο δρόμο το γάλα που ξεζούμισαν από τα ζωντανά τους. Έτσι λοιπόν, το πρωί της Τρίτης 7/2 δεκάδες κτηνοτρόφοι έχυσαν γάλα σε κεντρική πλατεία της Λάρσας και έκλεισαν με αχυρόμπαλες την είσοδο της Περιφέρειας, θέλοντας έτσι να διαμαρτυρηθούν για την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση.

ktinotrofoi-galata7

Μάλιστα ένας κτηνοτρόφος την ώρα που χύνει το γάλα του, αποφασίζει να ευλογήσει και τους παρευρισκόμενους βρέχοντάς τους με γάλα, για να πάρει αντιδράσεις όπως “ε ρε μγάλε, ρε μλάκα, γελιείε, σταδγιάλαποκειτώρα”

Βέβαια, όπως διαβάζουμε στο onlarissa.gr οι κτηνοτρόφοι μοίρασαν δωρεάν γάλα σε διερχόμενους πολίτες ενώ παράλληλα ξεφόρτωσαν μπάλες άχυρου τις οποίες και τοποθέτησαν στην είσοδο του κτιρίου. Ειδικότερα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας, Νίκος Παλάσκας, ζήτησε συνάντηση με τον πρωθυπουργό για μία ακόμη φορά, διευκρινίζοντας πως οι κτηνοτρόφοι είναι αποφασισμένοι να φθάσουν ακόμη και έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως αναφέρει σε επιστολή της η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας με αφορμή τη σημερινή κινητοποίηση στη Λάρισα.

Ο κλάδος της κτηνοτροφίας από την Θεσσαλία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου γι’ αυτό και αναγκαστήκαμε να αφήσουμε τα κοπάδια μας και να έρθουμε να διαμαρτυρηθούμε έντονα. Μια διαμαρτυρία που έχει σκοπό να συνεχίσουμε να ασκούμε το επάγγελμα του κτηνοτρόφου για να ζήσουμε τις οικογένειές μας και να μην μας στείλουν στην ανεργία και στην αβεβαιότητα.

Αναλυτικά τα αιτήματα των κτηνοτρόφων εδώ.

Best of internet