Quantcast
THE STREAM

Το καινούριο κότερο που αγόρασε ζάπλουτος Ρώσος σχεδιάστηκε από το Φίλιπ Σταρκ και μοιάζει με τρίφτη τυριού (PHOTOS)

Μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια δολλάρια για να σου σχεδιάσει τη βάρκα ο τρίτος γνωστότερος Σταρκ


President Creed · 7 Φεβρουαρίου 2017

1137325_maxresdefault_-1-

Γνωστοί για την απλότητα τους, τη δωρικότητά τους και την ταπεινότητά τους, οι Ρώσοι μεγιστάνες συνήθως ζητούν τα ακριβότερα, μεγαλύτερα, γυαλιστερότερα, είτε αυτό είναι κάποιο όχημα, είτε σπίτι, είτε όπλα, είτε διαστημόπλοια. Κάπως έτσι, σε αναμμένα κάρβουνα πρέπει να βρισκόταν ο Αντρέι Μελνιτσένκο, ένας από τους πλουσιότερους άντρες στη Ρωσία, που πιθανώς να ανησυχούσε μήπως υπάρξει κάποιος που αμφισβητεί τον πλούτο του.

Οπότε όπως είναι φυσιολογικό, παρήγγειλε ένα δεύτερο -μεγαλύτερο- γιοτ παρήγγειλε ο Ρώσος μεγιστάνας Αντρέι Μελνιτσένκο από τον διάσημο designer Φίλιπ Στάρκ. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μελνιτσένκο απευθύνεται στον Σταρκ για να του σχεδιάσει ένα γιοτ. Το παλιό όχημα του Μελνιτσένκο, το οποίο είναι και αυτό σχεδιασμένο από τον Φίλιπ Σταρκ, είναι αυτό το υποβρυχιόμορφο γιότ το οποίο μάλλον άρεσε αρκετά στον μεγιστάνα ώστε να εμπιστευτεί ξανά τον ίδιο designer, αλλά ίσως στριμωνόταν, ώστε να μη του αρκεί το πρώτο του γιώτ.

 

1280px-A_(ship)_at_Sorrent_2012_3

Το πρώτο γιοτ που σχεδίασε ο Φίλιπ Σταρκ για τον Μελνιτσένκο (2008)

Πιστός όμως στο ραντεβού του με την επιδεικτική καγκουριά του Ρώσου ολιγάρχη, το νέο του όχημα θα είναι φυσικά πιο μεγάλο, πιο ακριβό και θα λέγαμε ίσως ότι είναι και ακόμη πιο άσχημο. Ο Ρώσος μεγιστάνας έδωσε 420 εκατομμύρια ευρώ και απέκτησε αυτό το το πράμα που φτάνει σε μήκος τα 144 μέτρα:

1137315_ki-'lo

1137313_a4ea2c48-b1d2-4b1e-95ad-d061eb329b52

Ο Σταρκ ήταν αυτός που σχεδίασε και αυτό το τεράστιο γιωτόμπαλο με τα τρια κατάρτια, ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο το σκάφος ξεκίνησε το ταξίδι του από το γερμανικό ναυπηγείο στο Κίελο όπου κατασκευάστηκε και σε λίγες μέρες, ολοκληρώνονται οι τελευταίες δοκιμές με προορισμό την παράδοσή του στον Μελνιτσένκο.

Ακόμη δεν του έχει δοθεί όνομα, αλλά προσωρινά αναφέρεται ως ‘Sailing Yacht A’. Περιλαμβάνει ελικοδρόμιο, οκτώ ορόφους και γυάλινο παρατηρητήριο που επιτρέπει σε όσους είναι πάνω του να απολαμβάνουν το βυθό.

Επιπλέον, το πλοίο έχει επτά πολυτελείς σουίτες, πισίνα και νάητ κλαπ. Μπορεί να φιλοξενήσει άνετα έως και 20 ανθρώπους ενώ απαιτείται η στελέχωσή του με τουλάχιστον 54 άτομα πλήρωμα.   Να σημειώσουμε ότι ο Μαλενιτσένκο δεν είναι καν ο πλουσιότερος Ρώσος, αλλά όπως και να ‘χει, κατέχει την 97η θέση στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη  και την 9η στους πλουσιότερους της Ρωσίας.

1137326_sailingyachtA211b

epa05774690 The 142.81 metre sail-assisted motor yacht 'Sailing Yacht A' passes Elsinore, North Sealand, Denmark, 06 February 2017. With masts of 90 meters, a huge swimming pool and eight storeys, 'Sailing Yacht A' is the world's largest sailing ship. The yacht, owned by Russian tycoon Andrej Igorevitj Melnitjenko, was build in Kiel, Germany, and is now passing through Denmark on its way to Kristiansand in Norway. EPA/KELD NAVNTOFT DENMARK OUT

epa05774692 The 142.81 metre sail-assisted motor yacht 'Sailing Yacht A' (L) passes Elsinore, North Sealand, Denmark, 06 February 2017. With masts of 90 meters, a huge swimming pool and eight storeys, 'Sailing Yacht A' is the world's largest sailing ship. The yacht, owned by Russian tycoon Andrej Igorevitj Melnitjenko, was build in Kiel, Germany, and is now passing through Denmark on its way to Kristiansand in Norway. EPA/KELD NAVNTOFT DENMARK OUT

Capture_4

(Για την ιστορία, οι δύο πρώτοι είναι ο Τόνι και ο Ένταρντ Σταρκ)

Best of internet