Quantcast
THE STREAM

Tέρμα τα πάρτι στη Μύκονο: Ένοχοι για αρκετές κατηγορίες κρίθηκαν οι Μηλιώνης και Φλώρος των Energa και Hellas Power

Πάνε οι παλιές καλές εποχές που κερνάγανε σαμπάνιες με τα λεφτά του Δημοσίου


felix · 7 Φεβρουαρίου 2017

energa_297874622-1

Μάλλον τελείωσαν το yolo και τα πάρτι στη Μύκονο για τους Άρη Φλώρο και Βασίλη Μηλιώνη που όλη η Ελλάδα είδε στο παρελθόν να κάνουν τη ζωάρα τους με λεφτά του Δημοσίου. Σήμερα αναμένεται η τελική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για τους 19 κατηγορουμένους στην υπόθεση υπεξαίρεσης εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία του ελληνικού Δημοσίου μέσω των εταιρειών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος ENERGA και HELLAS POWER.

Έχουν ήδη κηρυχθεί ένοχοι οι εκπρόσωποι των δύο εταιρειών που ήταν και οι βασικοί κατηγορούμενοι στην υπόθεση, με τις κατηγορίες για τις οποίες καταδικάστηκαν να σηκώνουν και βαριές ποινές. Έξι από τους κατηγορούμενους κηρύχθηκαν αθώοι από κάθε κατηγορία.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Για την κατηγορία της συναυτουργίας σε κακουργηματική υπεξαίρεση με την επιβαρυντική διάταξη περί καταχραστών του Δημοσίου (Ν. 1608/50) κρίθηκαν ένοχοι ο Άρης Φλώρος και ο Νικόλαος Δεκόλης
  • Για άμεση συνέργεια σε υπεξαίρεση κρίθηκαν ένοχοι οι Στέφανος Σιαφάκας και Αχιλλέας Φλώρος, ενώ για απλή συνέργεια σε υπεξαίρεση κρίθηκε ένοχος ο Βασίλης Μηλιώνης
  • Για το αδίκημα της λαθρεμπορίας ένοχος κρίθηκε ο Άρης Φλώρος
  • Για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα ένοχοι κρίθηκαν οι Άρης Φλώρος Στ. Σιαφάκας και Νικ. Δεκόλης

Η δίκη για την υπόθεση αυτή (με την οποία ασχοληθήκαμε αναλυτικά εδώ) έχει ξεκινήσει  από τον Απρίλιο του 2015. Όπως αναφέρει η δικογραφία, το ζήτημα είναι ότι οι εκπρόσωποι των δύο παρόχων, παρότι πληρώνονταν από τους πελάτες τους τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και το τέλος ακίνητης περιουσίας (το ίδιο γίνεται και με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ), αντί να δίνουν τα λεφτά στο Δημόσιο τα κράτησαν για πάρτη τους, με αποτέλεσμα φυσικά το κράτος να έχει δεκάδες εκατομμύρια ζημιά.

assets_LARGE_t_420_54506131

Η δίκη για την υπόθεση των δύο παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2015. Στην δικογραφία που έχει σχηματιστεί αναφέρεται ότι στο διάστημα Σεπτεμβρίου 2011 έως Νοέμβριο 2012 οι εκπρόσωποι των δύο παρόχων, αν και εισέπρατταν από τους πελάτες τους τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και το τέλος ακίνητης περιουσίας, όπως συμβαίνει με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, δεν απέδιδαν τα χρήματα στο Δημόσιο, αλλά «τουναντίον τα παρακράτησαν και τα ενσωμάτωσαν στην περιουσία τους» ζημιώνοντας το Δημόσιο με πολλά εκατομμύρια ευρώ, το διάστημα Σεπτεμβρίου 2011 έως Νοέμβριο 2012.

ImageHandler-1

H δίωξη ξεκίνησε μετα από σχετική εισαγγελική έρευνα, όταν ανακαλύφθηκε ότι τα λεφτά που χρωστούσαν οι δύο εταιρείες στον ΔΕΣΜΗΕ την έκαναν για ελβετικές τράπεζες και άλλα σχετικά μέσω off-shore εταιρειών. Να σημειωθεί πως οι κατηγορούμενοι υπέβαλλαν αίτημα στο δικαστήριο να επιστρέψουν τα χρήματα, μπας και τύχουν πιο ευνοϊκής μεταχείρισης στις ποινές.

 

Best of internet