Quantcast
THE STREAM

H L’Oreal επιβεβαιώνει ότι συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι

Η Disneyland δεν ερωτήθηκε τελικά εάν συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα


THE NEWSROOM · 6 Φεβρουαρίου 2017

Απαντήθηκε τελικά η ερώτηση που υπέβαλλε ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή σχετικά με τα δρομολόγια του πρωθυπουργικού σκάφους κατά την επιστροφή του Αλέξηη Τσίπρα από τη Λισσαβόνα. Αρχικά χθες με αίτησή του προς τον Αλέξη Τσίπρα ο Άδωνις Γεωργιάδης ζητά να μάθει το σχέδιο πτήσης του πρωθυπουργικό αεροσκάφος από τις 27/1 έως τις 30/1.

ΤΣΙΠΡΑΣ-ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ

Η κυβέρνηση απάντησε με non-paper στην ερώτηση, λέγοντας ότι το πρωθυπουργικό αεροσκάφος έκανε μια στάση στο Παρίσι προκειμένου ο Αλέξης Τσίπρας να συναντηθεί με επικεφαλής της εταιρίας L’Oreal και της επενδυτικής Τράπεζας Rothchild&Co. Aυτή η απάντηση του Μαξίμου πυροδότησε περισσότερες αντιδράσεις από τη ΝΔ υποστηρίζοντας ότι ο Πρωθυπουργός πήγε στο Παρίσι για διακοπές και για να πάει τα παιδιά του στη Disneyland.

Ωστόσο ένα ρεπορτάζ της Καθημερινής σήμερα επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του Μαξίμου για συνάντηση Αλέξη Τσίπρα με Rothchild και L’ Oreal, αφού σε σχετικά ερωτήματα της εφημερίδας, οι δύο εταιρείες επιβεβαιώνουν τις συναντήσεις.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της Καθημερινής, επικεφαλής της L’ Oreal και της Rothchild επιβεβαίωσαν ότι είχαν συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά αρνήθηκαν να σχολιάσουν περαιτέρω επί του θέματος της συνάντησης.

Η εκ των επικεφαλής του τμήματος εταιρικών σχέσεων της Rothschild κ. Caroline Nico επιβεβαίωσε ότι  ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με εκπροσώπους της τράπεζας στις 30 Ιανουαρίου στο Παρίσι. «Η Rothschild & Co δεν θα προβεί σε κανένα περαιτέρω σχόλιο επί του θέματος». Αντιστοίχως, η επικεφαλής εταιρικής επικοινωνίας της L’Oreal Anne-Laure Richard επιβεβαίωσε επίσης τη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Jean-Paul Agon, πλην όμως αρνήθηκε να δώσει περισσότερα στοιχεία. Σύμφωνα με την απάντηση της κ. Richard

επρόκειτο για μία ιδιωτική (σ.σ. εννοείται ανεπίσημη) συνάντηση και ουδέν σχόλιο έχουμε σχετικά με το περιεχόμενο των συζητήσεων

(Το πρωτότυπο κείμενο στην αγγλική: «It was a private meeting, we have no comment regarding topics discussed»).

Παντως ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο ο εκπρόσωπος της ΝΔ Β. Κικίλιας ζητούν να μάθουν για το εάν, σε κάποιο σκέλος του ταξιδιού, στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος βρίσκονταν και επιβάτες- μη μέλη της κυβέρνησης.

Best of internet