Quantcast
THE STREAM

Όταν ο Κώστας Σημίτης έστελνε στο διάστημα τον πρώτο ελληνικό δορυφόρο το 2003 (VIDEO)

δορυφόρους στο διάστημα before it was cool


Τσαγκ · 1 Φεβρουαρίου 2017

hellas-sat

Τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει ένας σχετικός πανικός στα Social Media με την ανακοίνωση του Νικου Παππα για την έναρξη του διαστημικού προγράμματος της Ελλάδας. Πολλοί το χλεύασαν, ελάχιστοι το υπερασπίστηκαν, άλλα το θέμα μας εδώ δεν είναι αυτό. Το θέμα μας είναι η λήθη που φαίνεται ότι μας έχει συνεπάρει και ξεχνάμε ότι η Ελλάδα έχει μπει στην εποχή του διαστήματος εδώ και 14 χρονια, ναι σωστά μαντέψατε, δεν ήταν μακέτο εκείνος ο ελληνο-κυπριακός δορυφόρος που έστειλε στο διάστημα ο Κώστας Σημίτης.

Σεπτέμβριος του 2003 ήταν όταν ο Κώστας Σημίτης κατά τα εγκαίνια του δορυφόρου δήλωνε προφητικά:

 Η Ελλάδα θα γίνει σύντομα μέλος της Ομάδος που υπάρχει στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τις χώρες που έχουν διαστημικό πρόγραμμα. Συγχαρητήρια στους συντελεστές που συνέβαλαν στην επιτυχία αυτού του προγράμματος, που προβάλει τη χώρα μας στο εξωτερικό και καθιστά αυτόνομη την παρουσία της στο διάστημα.

Στο ιστορικό αυτό βιντεάκι βλέπουμε το ΠΑΣΟΚ σε live αναμετάδοση από το ακρωτήριο Canaveral στην εκπομπή των Λυριτζή-Οικονόμου όταν ακόμα ήταν στην ΝΕΤ χωρίς τυμπανοκρουσίες και τσαλιμάκια για τα ανύπαρκτα τότε social media, να στέλνει σε τροχιά δορυφόρο before it was cool. Με το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ και την βοήθεια του θεού (για αυτό υπήρχε και παρουσία ελληνορθόδοξου παππά) φυσικά, όλα πήγαν φίνα.

 

Best of internet