Quantcast
THE STREAM

Μέχρι και 50% λιγότερους εισακτέους σε ΑΕΙ-ΤΕΙ ζήτησαν οι πρυτάνεις απ’ το Υπουργείο Παιδείας

Υποστηρίζουν ότι λόγω ασφυκτικών συνθηκών δε μπορούν να δεχτούν περισσότερους


THE NEWSROOM · 1 Φεβρουαρίου 2017

Μέχρι και 50% λιγότερους εισακτέους φοιτητές φαίνεται να μπορούν να υποστηρίξουν αρκετά Ελληνικά πανεπιστήμια λόγω κρίσης, ή τουλάχιστον έτσι υποστηρίζουν πρυτάνεις σε επιστολή τους προς το υπουργείο Παιδείας. Οι Πρυτάνεις κεντρικών πανεπιστημίων, σύμφωνα με αποκαλύψεις δημοσιεύματος της εφημερίδας “Έθνος” ζητούν μείωση στον αριθμό των εισακτέων στα ΑΕΙ έως και 50% σε σχέση με τον αριθμό εισακτέων που έδωσε το υπουργείο Παιδείας για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος.

asoee

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, οι πρυτάνεις υποστηρίζουν ότι λόγω υποχρηματοδότησης των ιδρυμάτων τα τελευταία χρόνια και λόγω του μεγάλου αριθμού συνταξιοδοτήσεων σε διδακτικό προσωπικό που δεν αναπληρώθηκε, τις ελλείψεις υποδομών και του πρόσθετου αριθμού φοιτητών που αναγκάζονται να εκπαιδεύσουν λόγω των μεταγραφών, ζητούν δραστικές περικοπές στον αριθμό των εισακτέων.

Όπως χαρακτηριστικά λένε οι πρυτάνεις, δεν μπορούν να προσφέρουν ποιοτική εκπαίδευση σε τόσο μεγάλο αριθμό φοιτητών κάτω από αυτές τις ασφυκτικές συνθήκες.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών αλλά και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο ζητούν να «ψαλιδιστούν» οι εισακτέοι κατά 50%, ακολουθεί το ΤΕΙ Αθήνας (μείωση 42%) και έπονται το Πανεπιστήμιο Πειραιά (-35,80%), το Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης (-34,10%) και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (-30%).

 

 

 

Best of internet