Quantcast
THE STREAM

Το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται ο Κιμ Γιονγκ Τσολ, αδερφός του Κιμ Γιονγκ-Ουν είναι ο Έρικ Κλάπτον

Σύμφωνα με τον Thae Yong-ho, πρώην διπλωμάτη της Βόρειας Κορέας στην Αγγλία


LUBEN CREW · 25 Ιανουαρίου 2017

maxresdefault (1)

Ο Thae Yong-ho είναι το πρώην νούμερο 2 της πρεσβείας της Βόρειας Κορέας στην Αγγλία και  την κοπάνησε για τη Νότια Κορέα τον Αύγουστο της περασμένης χρονιάς. Από το Δεκέμβριο εμφανίζεται στην τηλεόραση και τα media για να μιλήσει για την αποστασία του και τη ζωή του σα διπλωμάτης της Βόρειας Κορέας.

Όταν ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανήλθε πρώτη φορά στην εξουσία, είχα την ελπίδα πως θα έπαιρνε λογικές αποφάσεις για να σώσει τη Βόρεια Κορέα από τη φτώχια, αλλά σύντομα απελπίστηκα βλέποντας τον να καθαιρεί αξιωματούχους χωρίς λόγο“, δήλωσε ο Thae στην πρώτη του συνέντευξη με ξένα media σήμερα.

thae-yong-ho

Η αντιπολίτευση και η κριτική στο καθεστώς από χαμηλά ιστάμενους, μέχρι πρόσφατη αδιανόητη, γίνεται όλο και πιο συχνή” είπε o Thae, που μιλούσε άπταιστα αγγλικά με βρετανική προφορά”.”Πρέπει να ψεκάσουμε με βενζίνη τη Βόρεια Κορέα και να αφήσουμε το λαό της να της βάλει φωτιά“.

 

Ο 54χρονος Thae έχει δηλώσει δημόσια πως η δυσαρέσκειά του με τον Κιμ τον έσπρωξε να εγκαταλείψει το πόστο του. Οι δυο γιοι του (σε ηλικία φοιτητή) και η γυναίκα του έφυγαν μαζί του.

Η Βόρεια και η Νότια Κορέα είναι τεχνικά ακόμη σε πόλεμο μεταξύ τους καθώς η σύγκρουση το 1950-53 κατέληξε σε εκεχειρία και όχι σε ειρηνευτική συμφωνία. Ο Βορράς, που υπόκειται σε κυρώσεις από τον ΟΗΕ για το πυρηνικό και το πυραυλικό πρόγραμμά του, απειλεί τακτικά να καταστρέψει το Νότο και τον κύριο σύμμαχό του, τις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Το σύγχρονο σύστημα της Βόρειας Κορέας δεν είχε “τίποτε να κάνει με κομμουνισμό” σύμφωνα με τον Thae, ο οποίος πρόσθεσε ότι η ελίτ παρακολουθούσε ανήσυχα καθώς χώρες όπως η Καμπότζη, το Βιετνάμ και η πρώην Σοβιετική Ένωση εφάρμοζαν οικονομικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις.

18KOREA-web5-facebookJumbo

Ο Thae είπε ότι κι άλλοι Βορειοκορεάτες διπλωμάτες περιμένουν στην Ευρώπη για να την κάνουν για τη Νότια Κορέα.

Η Βόρεια Κορέα ακόμη δηλώνει προς τα έξω πως πως διατηρεί με ελεγχόμενη οικονομία σοβιετικού τύπου, αλλά για χρόνια ένα ακμάζον δίκτυο ανεπίσημων αγορών και εμπορίου μεταξύ προσώπων έχει γίνει η βασική πηγή φαγητού και χρημάτων για τους απλούς ανθρώπους.

Η εφαρμογή τέτοιων μεταρρυθμίσεων θα έκανε την εξουσία του Κιμ Γιονγκ Ουν να καταρρεύσει, σύμφωνα με τον διπλωμάτη. Όταν ρωτήθηκε αν ο αδερφός του Κιμ, ο Κιμ Γιονγκ Τσολ θα μπορούσε να κυβερνήσει τη χώρα, ο Thae ήταν πολύ σκεπτικός.

Ο Κιμ Γιονγκ Τσολ δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την πολιτική. Ενδιαφέρεται μόνο για τη μουσική.” είπε ο διπλωμάτης. “Ενδιαφέρεται μόνο για τον Έρικ Κλάπτον. Αν ήταν ένας κανονικός άνθρωπος, είμαι σίγουρος πως θα ήταν ένας πολύ καλός επαγγελματίας κιθαρίστας.”

(πηγή)

Best of internet