Quantcast
THE STREAM

Ζουν ανάμεσά μας: Οι απόψεις πολλών συμπολιτών μας για την ομοφυλοφιλία ανήκουν στο Μεσαίωνα (VIDEO)

Κάποιοι πιστεύουν ότι τα δελφίνια γίνονται γκέι επειδή πήραν λάθος πρότυπα απ’ την τηλεόραση


LUBEN CREW · 24 Ιανουαρίου 2017

Ζούμε σε μια χώρα με αρκετούς Γιακουμάτους, αγαπητοί φίλοι και αυτό δεν είναι κάτι που θα μας κάνει να πέσουμε από τα σύννεφα. Σήμερα, όμως, παρουσιάστηκε ένα ρεπορτάζ στην εκπομπή “Αταίριαστοι” του ΣΚΑΪ, στο οποίο ο ρεπόρτερ Σάκκας βγήκε στην Πλατεία Συντάγματος και ρωτούσε τους περαστικούς τις απόψεις του σχετικά με ζητήματα που έχουν να κάνουν με τους γκέι, τις λεσβίες και το δικαίωμα τους στην υιοθεσία. Όπως φαντάζεστε, στο ρεπορτάζ παρουσιάζονται άπειρες ομοφοβικές απαντήσεις, εκτός από μια.

Η αλήθεια είναι ότι παρατηρείται μια τάση για τέτοιου τύπου “ρεπορτάζ” που δεν παρουσιάζουν μια αντιπροσωπευτική εικόνα της κοινής γνώμης, αλλά την υπερβολή της μέσω της επιλογής των χειρότερων-πιο γραφικών απαντήσεων. Αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι, παρά τους άπειρους Γιακουμάτους, Αμβρόσιους, ευερέθιστα ΕΣΡ και λοιπούς ομοφοβικούς που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία, ωστόσο υπάρχουν και πολλοί που δεν είναι έτσι, αγαπητοί φίλοι και γι’ αυτό δεν έχουμε πάει ακόμα στο Θιβέτ να ζήσουμε σαν κατσίκες.

Τουλάχιστον, σε αυτό το ρεπορτάζ τα ερωτήματα δεν είχαν να κάνουν σχετικά με γνώσεις, αλλά απλά με την άποψη των περαστικών για το αν πχ. θα προτιμούσε το παιδί του “να ήταν γκέι ή τζογαδόρος”:

Στο ρεπορτάζ νικητής βγαίνει ένας κύριος που απαντάει “καλά να ‘ναι κι ό,τι να ναι” και το τρόπαιο της ντροπής ήταν ο κύριος που απάντησε θετικά στην ερώτηση

Πιστεύετε ότι τα γκέι δελφίνια αν δεν είχαν επηρεαστεί από τα πρότυπα που προβάλλονται στην τηλεόραση, θα ήταν στρέιτ;

 

 

 

delf

 

Best of internet