Η γρίπη των πτηνών σκότωσε 28 χιλιάδες κότες αυγοπαραγωγής στην Αρκαδία

stream

Η γρίπη των πτηνών σκότωσε 28 χιλιάδες κότες αυγοπαραγωγής στην Αρκαδία

Δύσκολος μήνας χωρίς αβγά από υπέροχες κοτούλες


LUBEN CREW · 17 Ιανουαρίου 2017

Chickens

Μάλλον ο Ιανουάριος του 2017 δεν πρόκειται να γίνει ποτέ ένας καλός μήνας με αυγά από υπέροχες κοτούλες. Απ’ ό,τι φαίνεται, η γρίπη των πουλερικών έχει σπείρει τον θάνατο στις κότες και στους κόκορες της Αρκαδίας. Όπως διαβάζουμε στο patrisnews, η γρίπη σκοτώσει τουλάχιστον 28 χιλιάδες κότες στην Αρκαδία:

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ.«Πατρίς», ο ιός H5N8 της γρίπης των πτηνών που ανιχνεύτηκε πριν από μερικές ημέρες στην εκτροφή, προκάλεσε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα τον θάνατο σε 28.000 όρνιθες αυγοπαραγωγής!

Όπως προκύπτει από τις πρώτες εκτιμήσεις των αρμοδίων επιστημόνων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, πρόκειται για ιό υψηλής παθογονικότητας, κάτι που συνεπάγεται σοβαρή οικονομική ζημιά.  Ήδη από τις 9 Ιανουαρίου η μονάδα έχει τεθεί σε καθεστώς «επίσημης υποψίας» και εφαρμόζονται τα απαραίτητα μέτρα ελέγχου προστασίας.

 

Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης  κ. Γιαννακούρας, τα νεκρά πουλιά, τα αβγά και οι τροφές τους ενταφιάστηκαν, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του υπουργείου. Εντωμεταξύ, άμεσους ελέγχους στα πτηνοτροφεία της Ηλείας ξεκινά η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της ΠΕ Ηλείας, ώστε να μην επεκταθεί το κακό στον αγαπημένο μας νομό.

 

Best of internet