Quantcast
THE STREAM

Ο ΑΝΤ1 παρουσίασε ως δικιά του την έρευνα του “Ελληνικά Hoaxes” για τα ψεύτικα παράσημα του Αρτέμη Σώρρα

“Είναι κρίμα να σου δίνουν έτοιμο ζεστό φαγητό και να κλέβεις το πιάτο μαζί με τα μαχαιροπίρουνα”


LUBEN CREW · 12 Ιανουαρίου 2017

Οι περισσότεροι από τους αναγνώστες μας θα έχουν ακούσει ή ακόμη διαβάσει το “Eλληνικά Hoaxes“, το blog το οποίο, καταρρίπτει εμπεριστατωμένα λίγο-πολύ όλες τις ψεύτικες ειδήσεις που κυκλοφορούν στο ελληνικό ίντερνετ.

Αυτή τη φορά, μιας και το θέμα με τον Αρτέμη Σώρρα αρχίζει και φουντώνει και παίρνει περισσότερη δημοσιότητα, το “Ελληνικά Hoaxes” αποφάσισε να ασχοληθεί ξανά με τον Αρτέμη Σώρρα και συγκεκριμένα με τα, όπως σωστά υποψιαζόσασταν, ψεύτικα παράσημα που παρουσίασε στην εκπομπή του Θέμου Αναστασιάδη. Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν οι διαχειριστές του Blog, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 χρησιμοποίησε όλα τα ευρήματά και τις πληροφορίες από την έρευνα του “Ελληνικά Hoaxes” παρουσιάζοντάς τα ως έρευνα του ΑΝΤ1, ενώ το “Ελληνικά Hoaxes εμφανίστηκε μόνο για δύο δευτερόλεπτα σε banner όσο μιλούσε ο Θοδωρής Δανιηλίδης, αναγράφοντας “Διαχειριστής Ομάδας “Ελληνικά Hoaxes”.

σωρρας

Αμέσως μετά το Δελτίο του ΑΝΤ1, το “Ελληνικά Hoaxes” δημοσίευσε το ρεπορτάζ του.

 

 

Πάντως δε μας κάνει εντύπωση που το δελτίο του ΑΝΤ1 χρειάστηκε εξωτερική βοήθεια προκειμένου να εντοπίσει ένα hoax. Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι οι ειδήσεις του ΑΝΤ1 έχουν μεταδώσει στο παρελθόν “ρεπορτάζ” από το ΚΟΥΛΟΥΡΙ ως δικό τους. Απλά εκείνη τη φορά είχαν μπει στη διαδικασία να παρασύρουν στην φιξιόν παράνοια και δημάρχους και μεσίτες, με εξαιρετικά αστείο αποτέλεσμα:

 

Best of internet