Quantcast
THE STREAM

Ελβετικό χωριό αρνείται να δώσει υπηκοότητα σε βίγκαν ολλανδέζα επειδή ήταν “πολύ ενοχλητική”

Ήθελε να καταργήσει τα κουδούνια που βάζουν παραδοσιακά στις αγελάδες τους οι ντόπιοι


LUBEN CREW · 11 Ιανουαρίου 2017

461iy7zk

Πάντα πιστεύαμε γενικά πως οι Ελβετοί δεν είναι οι πιο παρορμητικοί άνθρωποι στον κόσμο. Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως πρέπει να ήρθαν πραγματικά στα όριά τους σε αυτή την περίπτωση.

Η 42χρονη Nancy Holten που γεννήθηκε στην Ολλανδία, μετακόμισε στην Ελβετία σε ηλικία 8 χρονών, μιλάει άψογα ελβετικά γερμανικά και τα παιδιά της έχουν ελβετική υπηκοότητα. Η Ελβετία της αρνήθηκε για δεύτερη φορά το να πάρει ελβετικό διαβατήριο αφού οι ντόπιοι στην περιοχή της τα πήραν στο κρανίο με την απόρριψη των παραδόσεων τους από την κ. Holten και τους “ενοχλητικούς” ακτιβισμούς της.

Η αιτία της ενόχλησης ήταν επίμονη δημόσια καμπάνια της 42χρονης, η οποία παρουσίαζε στα media για τις απόψεις της για τα δικαιώματα των ζώων. Η κ. Holten, η οποία φυσικά είναι vegan εκνεύρισε τους ντόπιους στο χωριό της στο καντόνι του Aargau επειδή ήθελε να καταργηθούν τα κουδούνια που οι κάτοικοι βάζουν στις αγελάδες και στις κούρσες με γουρουνάκια (ακούγονται φανταστικές).

Όπως δήλωσε σε συνεντεύξεις στα media, σύμφωνα με τη Daily Mail:

“Ο ήχος που κάνουν τα κουδούνια των αγελάδων είναι 100 ντεσιμπέλ. Συγκρίνεται με κομπρεσέρ. Θα θέλαμε εμείς κάτι τέτοιο να κρέμεται κοντά στα αυτιά μας;
cowbell-switzerland-0

Tα ζώα κουβαλάνε περίπου 5 κιλά βάρους στο λαιμό τους. Προκαλείται τριβή και καίγεται το δέρμα τους.”

Στην Ελβετία, οι ντόπιοι έχουν λόγο όταν κάποιος κάνει αίτηση για να λάβει ελβετικό διαβατήριο. Η πρώτη απόπειρα της κ. Holten να γίνει κι αυτή ντόπια έγινε το 2015, όταν εγκρίθηκε από τις τοπικές αρχές αλλά έφαγε άκυρο από τους κατοίκους με 144 στους 205 να ψηφίζουν κατά.

Η κ. Holten είπε στη The Local ότι δεν ήταν πρόθεσή της να προσβάλλει τις ελβετικές παραδόσεις αλλά στην περίπτωση των κουδουνιών το έκανε για χάρη των ζώων. Είπε ότι η Ελβετία είναι το σπίτι της και ένας τόπος που έχει συγγενείς, δουλειά και φίλους.

Η Tanja Suter, πρόεδρος του τοπικού Λαϊκού Κόμματος δήλωσε πως η κ. Holten έχει “μεγάλο στόμα” και πως οι κάτοικοι δε θέλουν να της δώσουν το δώρο της υπηκοότητας αν “μας ενοχλεί και δε σέβεται τις παραδόσεις μας”. Ο Urs Treier από την άλλη, εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης στο χωριό, δήλωσε στο ίδιο μέσο πως οι κάτοικοι γνωρίζουν πως η 42χρονη τηρεί τις όλες νομικές προϋποθέσεις, αλλά παρόλαυτα “η τοπική κοινότητα μπορεί να μη θέλει ένα τέτοιο άτομο ανάμεσα της”.

Τελικά, και η δεύτερη απόπειρα της 42χρονης να πολιτογραφηθεί ολλανδέζα απορρίφθηκε το Νοέμβριο και έχει σταλεί στην έδρα της κυβέρνησης του καντονιού στο Αargau, οπου ελπίζει να την κερδίσει.

 

Best of internet