Quantcast
THE STREAM

Χώρα της φέτας: Παγκόσμια πρωτιά στην κατανάλωση τυριού σημείωσε η Ελλάδα σύμφωνα με έρευνα

Έχουμε κι εμείς τα παγκόσμια ρεκόρ μας


LUBEN CREW · 9 Ιανουαρίου 2017

cf86cf89cf84cebfceb3cf81ceb1cf86ceafceb1

Είναι σαφές πως όλες οι χώρες του κόσμου θα έχουν τα πρωτεία σε ΚΑΤΙ. Πριν αρχίσει το μακελειό για το σε τι θα είναι πρώτη η Ελλάδα (από το φιλότιμο στην καταπάτηση δασών, εξαρτάται από την οπτική σας), υπάρχει ένας άνθρωπος εδώ που θα μιλήσει με στοιχεία:

192641_800x600

Αφού έκατσε και το μελέτησε μέσω άρθρων, δεδομένων του Google και άλλων πηγών, ο δημοσιογράφος David McCandless έφτιαξε ολόκληρο χάρτη στο οποίο μπορεί ο καθένας να δει σε τι είναι πρώτη και καλύτερη η κάθε χώρα του κόσμου. Το όνομα του χάρτη θα είναι «International Number Ones» και σε περίπτωση που είχατε την απορία:

  • Η Νορβηγία είναι πρώτη στους οπαδούς πίτσας
  • Η Λιθουανία έχει το πιο γρήγορο Ίντερνετ
  • Η Αργεντινή έχει εξαιρετικό κρέας αλόγου
  • Η Τουρκία έχει από τη μεγαλύτερη λογοκρισία στο Twitter
  • Η Μποτσουάνα έχει τα περισσότερα διαμάντια
  • Οι ΗΠΑ έχουν τα περισσότερα spam e-mail
  • Η Ονδούρα τις περισσότερες δολοφονίες.

Aντιλαμβάνεστε προφανώς πως δε μπορεί να προσεγγιστεί με 100% επιστημονικό τρόπο το συγκεκριμένο ζήτημα, όπως κατάλαβε και ο ίδιος ο David McCandless:

«Προσπαθήσαμε να επιλέξουμε ποιοτικές πύλες πληροφόρησης για κάθε χώρα. Αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μειώσαμε τα στάνταρ μας και πήγαμε σε δευτερεύουσες επιλογές απλά για να επιτύχουμε στον στόχο μας και να βρούμε κάτι για κάθε χώρα. Eκεί που υπήρχαν πολλές επιλογές διαλέξαμε την πιο ενδιαφέρουσα και κρατήσαμε τις εναλλακτικές στα στοιχεία μας».
Aυτός είναι και ο ίδιος ο χάρτης:

xarths

 

Κι επειδή σας έχει φάει η ανησυχία, σύμφωνα με το χάρτη η Ελλάδα μας διακρίνεται από τη μεγάλη κατανάλωση τυριού. Καθόλου άδικα, αναδειχθήκαμε και άλλη μια φορά Χώρα της Φέτας. Συγχαρητήριά μας.

Best of internet