Quantcast
THE STREAM

261 κιλά κάνναβης που είχαν προορισμό τη Γερμανια κατάσχεσε η Αστυνομία στην Ηγουμενίτσα (PHOTOS)

Μετά παραπονιόμαστε ότι δεν εξάγουμε


President Creed · 5 Ιανουαρίου 2017

Nέο πλήγμα στην εξωστρεφή επιχειρηματικότητα του τόπου μας έδωσε η Ελληνιική Αστυνομία, η οποία, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, εξάρθρωσε “εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα, που δραστηριοποιείτο στην εισαγωγή από την Αλβανία στη Χώρα μας και περαιτέρω αποθήκευση, διαμετακόμιση και μεταφορά-εξαγωγή μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης”.

04012017narkvtikagada004

Με μια επιχείρηση μεγάλης κλίμακας για την οποία συνεργάστηκε η Δίωξη Ναρκωτικών Αθηνών, Θεσσαλονίκης, το Λιμενικό Σώμα αλλά και Αρχές Δίωξης Ναρκωτικών της Γερμανίας, κατέληξε στην κατάσχεση:

  • 265 κιλών ακατέργαστης κάνναβης,
  • Δύο (2) φορτηγών
  • Ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο
  • 2.800- ευρώ
  • Τεσσάρων(4) συσκευώ κινητής τηλεφωνίας
  • Ενός (1) μηχανήματος παρασκευής αεροστεγών συσκευασιών
  • Πλήθους από σακούλες για όσους ήθελαν να τυλίξουν τα ναρκωτικά τους για δώρο

04012017narkvtikagada005

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. στην ανακοίνωσή της:

Βραδινές ώρες της 2-1-2017 στην Ηγουμενίτσα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής σε συνεργασία με την αντίστοιχη Υπηρεσία της Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών του Αρχηγείου του Λ.Σ και των Λιμενικών Αρχών της Ηγουμενίτσας, εντόπισαν και ακινητοποίησαν φορτηγό αυτοκίνητο διεθνών μεταφορών. Στην έρευνα που επακολούθησε, βρέθηκε και κατασχέθηκε, κρυμμένη μεταξύ νομίμου φορτίου οικοσκευής και βρώσιμων προϊόντων, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -213- κιλών και -930- γραμμαρίων.

Για την υπόθεση αυτοί συνελήφθησαν στις 2 και 3 Ιανουαρίου τέσσερις Έλληνες ντρογκοεντερπρενερς- οι τρεις ηλικίας 48, 51 και 61 ετών στην Ελλάδα και ένας 58χρονος στη Γερμανία. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

04012017narkvtikagada003
Μετά από πολυήμερο steak out από τα όργανα της ΕΛ.ΑΣ., δημιουργία προφίλ των υπόπτων και άλλα τέτοια CSI Βαλκάνια, εξακριβώθηκαν οι χώροι αποθήκευσης των ναρκωτικών, τα μέσα της επικείμενης μεταφοράς και οι διασυνδέσεις των μελών της οργάνωσης στην Ελλάδα, με τους συνεργάτες τους στη Γερμανία.
04012017narkvtikagada002

04012017narkvtikagada001

 

Πολλά μπράβο στην Ελληνική Αστυνομία για την επιτυχία, ωστόσο τίποτα δε συγκρίνεται με τo χτύπημα στα καρτέλ ναρκωτικών της Σάμου που κατάφερε πέρυσι το Λιμενικό.

Best of internet