Quantcast
THE STREAM

Αυτή είναι η δικαστική απόφαση για τα δις του Αρτέμη Σώρρα, που χρησιμοποιεί πλέον η Ελλήνων Συνέλευσις σαν κράχτη

Μια δικαστική απόφαση – γάτα του Σρέντιγκερ


President Creed · 4 Ιανουαρίου 2017

Πώς τα φέρνει η ζωή και καταλήγουμε να ασχολούμαστε με τον “δισεκατομμυριούχο” Αρτέμη Σώρρα, ο οποίος ισχυρίζεται ότι έχει στην κατοχή του 600 δισεκατομμύρια eυρώ και ότι θα αναλάβει να ξεχρεώσει την Ελλάδα αλλά και να δώσει και από 20.000 ευρώ σε κάθε μέλος του ποίμνιού του.

Ο Αρτέμης ο Σώρρας είχε εμφανιστεί ουρανοκατέβατος το 2012 ευαγγελίζοντας τη σωτηρία του τόπου με την αμύθητη περιουσία του, αλλά και αναφέροντας επίσης ότι τα λεφτά αυτά προέκυψαν επειδή μεταβίβασε στο Αμερικανικό Δημόσιο τα πνευματικά δικαιώματα για προηγμένες τεχνολογίες που προέρχονται από την αρχαία Ελλάδα.


Όπως αναφέρει ο συνεργός του Σώρρα, Εμμ. Λαμπράκης (ο οποίος είναι και φρεσκομπουζουριασμένος από τις Αμερικάνικες Αρχές για μια απάτη σχετικά με συνταγογραφήσεις), ο Αρτέμης ο Σώρρας είχε τόσες εκατοντάδες δις επειδή πούλησε την τεχνολογία των Ελ, των Βρηλ και των νεφελίμ στο αμερικανικό δημόσιο.


Μάλλον όλα αυτά ακούστηκαν εξαιρετικά πειστικά σε κάποιους δικαστές, οι οποίοι με μια απόφαση του 2013, έκριναν ότι “αποδείχτηκε” ότι ο Σώρρας είναι διαχειριστής χρηματικού ποσού ύψους 600 δισ ευρώ. Κάπως έτσι οι ισχυρισμοί του πατρινού Αρτέμη Σώρρα ότι είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, αποκτούν και νομικό έρεισμα (μετά από τον Σώρρα με τα 600 δις, ακολουθεί ο Μπιλ Γκέητς με 80κάτι δις).

Αναλυτικά η απόφαση του Η΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών (67650/13) που λειτουργεί ως κράχτης για να μαζεύει νέους πελάτες ο Πολέμαρχος Αρτέμης Σώρρας:

arb_80-swras2

«Στην υπό κρίση περίπτωση αποδείχθηκε ότι ο πρώτος κατηγορούμενος, δυνάμει αμετάκλητου πληρεξουσίου, τυγχάνει διαχειριστής χρηματικού ποσού ύψους 600 δισ. ευρώ που ανήκει σε αλλοδαπή εταιρεία επενδύσεων με την επωνυμία Red Panther Limited που εδρεύει στο Λονδίνο. Το ποσό αυτό έχει ενσωματωθεί σε 6 διεθνή γραμμάτια του αμερικανικού ταμείου, ονομαστικής αξίας, εκάστου, εκατό δισεκατομμυρίων, λήξεως τον μήνα Αύγουστο του έτους 2014, τα οποία έχουν κατατεθεί σε λογαριασμό καταπιστεύματος και φυλάσσονται προς πίστωση και χορηγία της Ελληνικής Δημοκρατίας». «Από κανένα αποδεικτικό μέσο δεν αποδείχθηκε η αναλήθεια όσων υποστηρίζουν οι κατηγορούμενοι. Ειδικότερα, ουδόλως αποδείχθηκε η ανυπαρξία του ανωτέρου χρηματικού ποσού ή η πλαστότητα των τίτλων που το ενσωματώνουν». «Εξάλλου, ουδέποτε υπήρξε πρόθεση των κατηγορουμένων να προκαλέσουν σύγχυση στην κοινή γνώμη, παρά τούτοι κινήθηκαν αποκλειστικά από αγαθά κίνητρα και, συγκεκριμένα, ωθούμενοι από την επιθυμία τους να βοηθήσουν το κράτος να εξέλθει από τη δεινή οικονομική κρίση στην οποία έχει περιέλθει.

Δεδομένου δεν ότι όσα παρουσιάζουν κατά την εν λόγω εκδήλωση ήταν αληθή και στόχευαν αποκλειστικά στην ενημέρωση του κοινού, ούτε αμέλεια μπορεί να τους αποδοθεί ως προς την τέλεση του εγκλήματος».

Αυτά γράφει, ανάμεσα σε άλλα εξωφρενικά, η υπ’ αριθμ. 67650/2013 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, η οποία ήδη έχει καταστεί αμετάκλητη. Δηλαδή κανείς δεν μπορεί να την αλλάξει. Διότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν φρόντισε να ασκήσει αναίρεση εναντίον της (τουλάχιστον για τις αιτιολογίες).

Με βάση αυτή την απόφαση του 2013 του Η΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών (67650/13), έρχεται τώρα, τέσσερα χρόνια μετά ο εισαγγελέας Βορειας Ελλάδας να διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σε βάρος επικεφαλής μεγάλου ταμείου του δημοσίου, επειδή ο τελευταίος αρνήθηκε να δεχτεί τις αιτήσεις ασφαλισμένων που ζητούσαν συμψηφισμό των οφειλών τους με ομόλογα του Aρτέμη Σώρρα, όπως διαβάζουμε εδώ.

Μάλιστα το περιβόητο δικαστήριο έγινε ύστερα από μύνηση του, τότε υπουργού, Άδωνι Γεωργιάδη. Ο Αρτέμης Σώρρας, ωστόσο, όχι μόνο κρίθηκε ότι τυγχάνει διαχειριστής των 600 αόρατων δις, αλλά στη συνέχεια το δικαστήριο διέταξε να διαβιβαστεί η δικογραφία στον εισαγγελέα για να διερευνηθεί εάν ο Άδωνις Γεωργιάδης κατεμύνησε ψευδώς.

Η απόφαση του δικαστηρίου φυσικά δε λέει ακριβώς ότι υπάρχουν τα 600 δις ευρώ, αλλά ΟΥΤΕ και ότι τα λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν. Τα 600 δις είναι κάτι σαν την γάτα του Σρέντιγκερ, αποφάνθηκαν οι δικαστές, οπότε χωρίς σαφή απόφαση, ο Σώρρας έχει κάνει «σημαία» την αθώωσή του από το πλημμελειοδικείο, προσπαθώντας να δώσει νομικό κύρος στους ισχυρισμούς του.

arb_80-swras1

Τα γραφεία της οργάνωσης του Α.Σώρρα “Ελλήνων Συνέλευσις” στη Βουλιαγμένη. Στις μαρκίζες δεξιά εμφανίζεται η απόφαση του πλημμελειοδικείου με την οποία κρίνεται ότι ο Σώρρας ίσως και να έχει τα 600 δις

Όπως είδαμε εδώ κι εδώ κι εδώ, πολλοί πιστεύουν ότι τα χρήματα υπάρχουν και δεν χρειάζεται να αποπληρώσουν τις οφειλές τους στις τράπεζες,

Το δικαστήριο ασφαλώς δεν λέει ακριβώς ότι υπάρχουν τα 600 δισ. ευρώ(!) αλλά ότι δεν αποδείχθηκε ότι δεν υπάρχουν! Ωστόσο αυτά είναι μάλλον ψιλά γράμματα για τον πολίτη, που δεν έχει και δεν οφείλει να έχει βαθιές γνώσεις οικονομικών ή νομικών.

Βέβαια οι Αμερικάνικες Αρχές έχουν ήδη απαντήσει από το 2013 ότι ο φάκελος Σώρρα-Λαμπράκη πρόκειται για απάτη:

Οι ελληνικές Αρχές ρώτησαν: «Τα λεφτά υπάρχουν;» και οι αμερικανικές απάντησαν: «…Δεν υπάρχουν». Στον αμερικανικό Τειρεσία της Μασαχουσέτης έχουν φθάσει έγγραφα που αποδεικνύουν ότι τα 600 δισ. εμπεριέχονται σε πλαστά χρεόγραφα που έχει τυπώσει και διακινεί ένας πρώην δικηγόρος ονόματι Στίβεν Λούις Γουόσνι. Πηγή: Έθνος

 

Κατα τ’ άλλα

Best of internet