Quantcast
THE STREAM

Με τόσες κλήσεις που έριξε η Τροχαία το Σαββατοκύριακο είναι περίεργο που δε βγήκαμε απ’ την κρίση

Στεγνούς από ναρκωτικά και από λεφτά κοντεύει να αφήσει τον κοσμάκη η ΕΛ.ΑΣ.


LUBEN CREW · 19 Δεκεμβρίου 2016

Στο συνηθισμένο μαζικό ντου προ των γιορτών προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία κάνοντας εντατικούς ελέγχους την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου. Ως γνωστών όσο πλησιάζουν οι γιορτές, οι Έλληνες οδηγοί τείνουν να είναι το ίδιο ασυνείδητοι και βλαμμένοι, ενώ ταυτόχρονα η αστυνομία και ειδικά η τροχαία μαζεύει και κάτι παραπάνω για τα Χριστούγεννα με εντατικούς ελέγχους.

police1

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ, αλκοτέστ, αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων και μπόλικα πρόστιμα μοιράστηκαν από την τροχαία μέσα στο Σαββατοκύριακο 16 και 17 Δεκεμβρίου.

Στην εξόρμηση της τροχαίας συμμετείχαν 57 συνεργεία αποτελούμενα συνολικά από 383 αστυνομικούς, οι οποίοι διενήργησαν 5.639 ελέγχους που βεβαίωσαν 2.448 παραβιάσεις.Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, διαπιστώθηκαν οι εξής παραβιάσεις:

Υπερβολική ταχύτητα: -386-

Χρήση κινητού τηλεφώνου: – 119-

Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: -117-

Μη χρήση προστατευτικού κράνους: -104-

Μη χρήση ζώνης ασφαλείας: – 85 –

Οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος: -72-

Ανασφάλιστα οχήματα: -54-

Λοιπές τροχαίες παραβάσεις: -1.511-

17122016gadaeksormisi001

Τα γκάζια, το σκρόλινγκ στο facebook πίσω από το τιμόνι και μερικά φανάρια που ήταν βαθύ πορτοκαλί είναι οι τρεις συνηθέστερες παραβιάσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας. Εκτός αυτού, έλεγχοι έγιναν και σε οδηγούς ταξί, εκ των οποίων 15 συνελήφθησαν για επέμβαση στο ταξίμετρο και στην ταμειακή μηχανή προς αποφυγή έκδοσης αποδείξεων.

Επιπρόσθετα, ακινητοποιήθηκαν 66 οχήματα και αφαιρέθηκαν:

  • -268- πινακίδες κυκλοφορίας
  • -436- άδειες ικανότητας οδήγησης
  • -162- άδειες κυκλοφορίας

Παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις θα προγραμματιστούν και θα επαναληφθούν στο μέλλον σε περιοχές της Αττικής που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα.

Best of internet