Quantcast
THE STREAM

Το National Geographic του Ιανουαρίου θα έχει για εξώφυλλο ένα 9χρονο διεμφυλικό κοριτσάκι

Το παγκοσμίου φήμης περιοδικό θα αφιερώσει το επόμενο τεύχος του στο ζήτημα του φύλου και το εξώφυλλο ταιριάζει γάντι


THE NEWSROOM · 17 Δεκεμβρίου 2016

Το ζήτημα του φύλου, με τις προεκτάσεις στο κοινωνικό φύλο, το διεμφυλικό και άλλα πολλά, είναι ένα θέμα που συζητιέται αρκετά και με όλο και ευρύτερους όρους τόσο στα social media όσο και την κοινωνία την ίδια. Τον παλμό αυτό φαίνεται να έπιασαν στο National Geographic, αφιερώνοντας το προσεχές τους τεύχος στο ζήτημα του φύλου, έχοντας για εξώφυλλο ένα 9χρονο διεμφυλικό κοριτσάκι.

nationaltransexual161216sk

Μπροστά από το κοριτσάκι δεσπόζει ο τίτλος “Gender Revolution”, που αποτυπώνει τη δουλειά που έκαναν οι συντελεστές του παγκοσμίου φήμης περιοδικού ως προς το ζήτημα, με δημοσιογράφους, επί παραδείγματι, να συνομιλούν με ανθρώπους που δεν ταυτίζονται με τον “παραδοσιακό ρόλο” που υποδεικνύεται από το φύλο τους. Η Susan Goldberg, διευθύντρια του περιοδικού δηλώνει στο NBC:

Το National Geographic είναι σχεδόν 130 ετών και κατά τη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων έχουμε καλύψει πολλών ειδών θέματα, σχετικά με πολιτισμούς, κουλτούρες και άλλα κοινωνικά ζητήματα. Η ιδέα μας ‘χτύπησε’, ακούγοντας όλη τη συζήτηση που γίνεται σε εθνικό επίπεδο, ότι το φύλο είναι ένα από τα πιο σημαντικά θέματα προς συζήτηση στα μέσα ενημέρωσης.

Θέλαμε να δούμε, πώς επιδρούν σε παγκόσμιο επίπεδο οι παραδοσιακοί ρόλοι των φύλων, αλλά και ειδικότερα το φύλο σε όλο του το φάσμα. Γίνεται πολύ μεγάλη αναφορά στους διάσημους, αλλά κανείς δεν καταλαβαίνει τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν κάθε μέρα στις τάξεις στο σχολείο ή στους χώρους εργασίας τους οι υπόλοιποι άνθρωποι λόγω φύλου.

Για τις ανάγκες του αφιερώματος, στο National Geographic μίλησαν περισσότερα από 100 παιδιά και έφηβοι απ’ όλο τον κόσμο, με την ατάκα του κοριτσιού στο εξώφυλλο να ξεχωρίζει:

Το καλύτερο πράγμα του να είμαι κορίτσι, είναι ότι δεν χρειάζεται πια να προσποιούμαι ότι είμαι αγόρι.

Το σχετικό ντοκιμαντέρ θα προβληθεί το Φεβρουάριο στο NBC. Εδώ ένα απόσπασμα με τη συνέντευξη μιας τετραμελούς οικογένειας στην Kate Couric, με κέντρο της ιστορίας το μικρό 4χρονο αγοράκι που αισθάνεται κορίτσι και το ανακοίνωσε στους δικούς του, με τους ίδιους να το αποδέχονται και να το υποστηρίζουν.

Best of internet