foinikocover-luben
Το φοινικόδασος της Πρέβελης ΔΕΝ κάηκε σχεδόν όλο, νέα βίντεο δείχνουν
Να κι ένα καλό νέο επιτέλους, αγαπητές φίλες και φίλοι. Κόντρα σε όσα υποστήριζαν χτεσινά δημοσιεύματα στα ΜΜΕ, το πασίγνωστο φοινικόδασος της Πρέβελης στο νότιο Ρέθυμνο δεν έχει καεί κατά 80%. Αυτό επιβεβαιώνεται καταρχάς από το βίντεο που ανέβασε ο τοπικός φωτογράφος Νίκος Κικάκης, όπου βλέπουμε τον κύριο όγκο του φοινικοδάσους να την έχει σκαπουλάρει από τη φωτιά,παρά την ύπαρξη μικρών εστιών που δημιουργήθηκαν από τους θυελλώδεις ανέμους:
Ads
Οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιώνονται και από την Προϊσταμένη της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών του ΟΦΥΠΕΚΑ, Ελένη Γρηγοροπούλου. Σύμφωνα με την ίδια, η φωτιά έκαψε εκτάσεις περιμετρικά του φοινικοδάσους και της Μονής Πρέβελης, αλλά και τα δύο φαίνεται να τη γλίτωααν επί της ουσίας. 
Τα ίδια είπε και η αντιπεριφερειάρχης Μαίρη Λιονή που μίλησε στο Politica.gr για το θέμα: Zημιές έχουν προκληθεί και κάηκαν φοίνικες, αλλά δεν μιλάμε για ολοκληρωτική καταστροφή. Έτσι εξηγούνται κάποιες (αληθινές) εικόνες με καμμένους φοίνικες που κυκλοφόρησαν στα social προκαλώντας θλίψη (η δεύτερη του κ. Κικάκη).
image
Ads
image
image