sddsdsdscover-luben
Μαρινάκης: «Μέχρι 2 μήνες το επίδομα ανεργίας, δουλειές υπάρχουν»
μην αγχώνεστε, είναι απλά η γνωμούλα του κυβερνητικού εκπροσώπου. Ή μήπως όχι; Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μοιράστηκε μαζί μας την προσωπική του άποψη για το επίδομα ανεργίας. Όπως είπε, στην Ελλάδα η οικονομία πάει τόσο τρένο που δε χρειαζόμαστε αυτό το επίδομα, μπορεί ο κόσμος να πηγαίνει απλά να βρίσκει καινούρια δουλειά. Όπως είπε: 
«Δεν θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει επίδομα ανεργίας πάνω από 2 μήνες.
Το επίδομα ανεργίας, θεωρώ ότι πρέπει να αξιολογηθεί από το μηδέν. Δεν θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή, με μια ανεργία χαμηλότερη από πολύ ισχυρές οικονομίες, όπως έχει η Ελλάδα, που είναι μια επιτυχία της χώρας, μπορεί να συζητάμε για επίδομα ανεργίας πάνω από κάποιους λίγους μήνες. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να θέλει να βρει δουλειά στη χώρα αυτή τη στιγμή και να μη βρίσκει.»
Ads
«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει επιχείρηση, ειδικά μικρομεσαία επιχείρηση που να μπεις μέσα και να μην σου πει ότι, “εκεί που είχαμε μεγάλο πρόβλημα ανεργίας στην Ελλάδα και τα νέα παιδιά έφευγαν στο εξωτερικό”- έχουμε μειώσει στο μισό την ανεργία των νέων- τώρα δεν υπάρχει επιχείρηση που να μη σου πει ότι “δεν βρίσκουμε εργαζόμενο”.»
«Πρέπει λοιπόν, το κράτος να κινηθεί, το ξαναλέω, αυτό είναι προσωπική μου θέση για να μην δημιουργήσω προσδοκίες που δεν πρέπει να τις δημιουργήσω. Θεωρώ ότι πρέπει να δούμε ενόψει των εκλογών από το μηδέν το θέμα του επιδόματος ανεργίας. Αλλά επιδόματα, όπως τα αναπηρικά και της μητρότητας, πρέπει να διατηρηθούν και να ενισχυθούν.»
Ads