nb1390-26cover-luben
Κρήτη: 7500 πρόβατα λιγότερα από τα δηλωμένα είχαν κτηνοτρόφοι 
Μία τελείως ΟΠΕΚΕΠΕ στιγμή μας έρχεται από τα ορεινά του Ρεθύμνου, αγαπητές φίλες και φίλοι. Τρεις κτηνοτρόφοι σε χωριό του Μυλοποτάμου φαίνεται ότι είχαν δηλώσει κάπου 8000 πρόβατα, τα οποία όμως δεν υπήρχαν πουθενά όταν έκαναν έφοδο οι αρχές.
Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί βρήκαν 494 ζώα, πολλά από τα οποία δεν είχαν καν τα απαραίτητα καρτελάκια. Αυτό δεν τους είχε εμποδίσει κάποιον από το να εγκρίνει με την υπογραφή του τη δήλωση για 8000 ζώα, τα οποία συνεπάγονται συγκεκριμένες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Ads
Όταν δε ρωτήθηκαν σχετικά, οι κτηνοτρόφοι υποστήριξαν ότι τα ζώα λείπουν είτε γιατί βοσκάνε πάνω στο βουνό, είτε γιατί έχουν πεθάνει από τις αρρώστιες. Αυτό δεν ακούστηκε πολύ πειστικό, οπότε τους πέρασαν χειροπέδες για παράβαση του Νόμου Περί Ζωοκλοπής. Τελικά, αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα. Θα ακολουθήσουν ξεχωριστές έρευνες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, την Διεύθυνση Γεωργίας και την ΑΑΔΕ.