Αυθεντικές οι φώτος της Καισαριανής, θα αγοραστούν από το Υπ.Πο.
Έχουμε σημαντικές εξελίξεις στην υπόθεση των φωτογραφιών της  Καισαριανής, αγαπητές φίλες και φίλοι. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μενδώνη,, το ελληνικό κράτος εξέτασε τις φωτογραφίες και διαπίστωσε ότι είναι αυθεντικές. Στη συνέχεια, τα βρήκε με τον Βέλγο συλλέκτη - παλαιοπώλη και πλέον δρομολογείται η απόκτηση της συγκεκριμένης συλλογής, αλλά και 250 ακόμη φωτογραφιών του ίδιου Γερμανού φωτογράφου και συνοδευτικών εγγράφων.  Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Σήμερα, στο Δημαρχείο του Έβεργκεμ, η αντιπροσωπεία του Υπουργείου Πολιτισμού συναντήθηκε με τον συλλέκτη Τιμ Ντε Κράνε. Η αντιπροσωπεία εξέτασε το σύνολο της συλλογής Χόιερ, η οποία αποτελείται από 262 φωτογραφίες, τραβηγμένες στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της θητείας του, το 1943-1944, καθώς και κάποια έντυπα που ο ίδιος είχε περιλάβει σε αυτή. 
Ads
Η μακροσκοπική εξέταση, από έμπειρα στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού και ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες, επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα του υλικού. Υπεγράφη προσύμφωνο μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και του συλλέκτη και η συλλογή αποσύρθηκε από τον διαδικτυακό τόπο δημοπρασιών.»
Δείτε μερικές ακόμη φωτογραφίες από την συλλογή Χόιερ:
Ads
Ads