Quantcast

Οριστικό άκυρο τρώει το Mindhunter από το Netflix, τζάμπα ελπίζαμε τόσο καιρό

Ο David Fincher δήλωσε ξεκάθαρα πως η σειρά δεν ήταν αρκετά καλή “επένδυση” για το Netflix

THE NERDSTREAM

21 Φεβρουαρίου 2023

Έχουν περάσει σχεδόν 4 χρόνια απ’ όταν κυκλοφόρησε η είδηση ότι δεν θα δούμε άμεσα 3ο κύκλο Mindhunter, αλλά στο μεταξύ έκτοτε το Netflix και ο David Fincher μας έχουν κάνει rollercoaster όσον αφορά το μέλλον της σειράς. Γιατί, όλα δείχνουν ότι έχει κοπεί, δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά της streaming πλατφόρμας.

Υπήρξαν έκτοτε κάποιες δηλώσεις του Fincher που μας έδιναν να καταλάβουμε ότι το Mindhunter δεν είναι στις προτεραιότητες του Netflix, ενώ στο μεταξύ εκείνος συνεχίζει την κινηματογραφική του συνεργασία με την πλατφόρμα. Κάθε τόσο όμως έπαιζε κάποια φήμη που έλεγε πως εν τέλει το Mindhunter θα συνεχιστεί, αλλά χωρίς επιβεβαίωση. Ο ίδιος ο σκηνοθέτης πάντως έλεγε πως θέλει να κάνει 5 σεζόν, κι ίσως επιστρέψει το επόμενο διάστημα στη σειρά.

Τώρα, ο Fincher έδωσε μια συνέντευξη στην γαλλική εφημερίδα Le Journal du Dimanche που μάλλον βάζει ταφόπλακα στο όνειρά μας για περισσότερο Mindhunter. Συγκεκριμένα, ο σκηνοθέτης είπε πως το Netflix πιστεύει ότι το Mindhunter δεν είναι “αρκετά καλή επένδυση“, αφού κοστίζει πολύ και δεν προσέλκησε αρκετά μεγάλο κοινό ώστε να δικαιολογήσει το budget του (παρά το αφοσιωμένο κοινό και τις αποθεωτικές κριτικές που έλαβε ειδικά ο πρώτος κύκλος).

Είναι θλιβερό, φίλες και φίλοι, αλλά είναι και μια καλή υπενθύμιση του τρόπου που λειτουργούν και αντιμετωπίζουν το “content” τους οι streaming πλατφόρμες σαν το Netflix, αλλά και της λογικής που οδηγεί στο κόψιμο τόσο πολλών αξιόλογων κατά τ’ άλλα σειρών.

Best of internet