Quantcast

Τα 9-1-1 και 9-1-1 Lone Star είναι η επιστροφή της εθιστικής τηλεόρασης που μας μεγάλωσε κι οι νέοι κύκλοι ήρθαν στο Fox

Από τα έμπειρα χέρια των δημιουργών του Nip/Tuck, του Glee και του American Horror Story

THE NERDSTREAM

10 Φεβρουαρίου 2021

Νομίζουμε ότι ξέρετε για τι πράγμα μιλάμε, αλλά ας γίνουμε και λίγο πιο σαφείς για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Η δεκαετία του 2000, ανάμεσα σε αρκετά άλλα πράγματα, ήταν κι η χρυσή εποχή των police procedurals, δηλαδή των σειρών που κατάφερναν μέσα από μια εξαιρετικά εθιστική φόρμα να μας κάνουν να παρακολουθούμε με χαρακτηριστική αγωνία την αστυνομική διαδικασία εξιχνίασης ενός εγκλήματος μέσα σε μια σφιχτή φόρμα 60 τηλεοπτικών λεπτών. Αξιοθαύμαστο πράγμα, έτσι δεν είναι;

Αν ενηλικιωθήκατε στα 00s λοιπόν, κατά την πρώιμη golden era της αμερικάνικης τηλεόρασης, τότε είναι αδύνατον να μην έχετε περάσει μια περίοδο αληθινού καψίματος με μια τέτοια σειρά. Για κάποιους αυτή η σειρά ήταν κάποιο από τα Law and Order, κάποιο από τα Chicago, κάποιο από τα NCIS ή κάποια από τις πολλές σειρές που επηρεάστηκαν από αυτά και περιλάμβαναν μια ένστολη ομάδα να εξιχνιάζει ένα έγκλημα ή να βρίσκει κάποιον αγνοούμενο, από το Bones και το Cold Case μέχρι το Without a Trace και το Criminal Minds. Ξέρετε, όλα αυτά που μας βοήθησαν κάποτε να παλέψουμε ενάντια στις αϋπνίες μας μπροστά στην οθόνη. Οκ εντάξει, όχι κάποτε. Τώρα εννοούμε, αφού πολλές από αυτές τις σειρές συνεχίζονται κι εμείς τις λιώνουμε ακόμα. Στο πεδίο των νέων τίτλων, όμως, επιτρέψτε μας να σας συστήσουμε τα 9-1-1 και 9-1-1 Lone Star που επιστρέφουν αυτή τη βδομάδα με νέους κύκλος στο FOX.

Οι δύο αυτές μοντέρνες εκδοχές των παραδοσιακών procedural drama σειρών ξεκίνησαν το 2018 και το 2020 αντίστοιχα και απέδειξαν πως το εθιστικότατο αυτό genre είναι κάθε άλλο παρά ξεπερασμένο. Βέβαια, η ανανέωση ενός τέτοιου είδους δεν είναι απλή υπόθεση. Χρειάζεται έμπειρα χέρια – και το FOX ανέθεσε στους καταλληλότερους να βγάλουν εις πέρα το πρότζεκτ. Οι Ryan Murphy και Brad Falchuk είναι δύο άνθρωποι που γνωρίζουν την αμερικάνικη τηλεόραση απ’ την καλή κι απ’ την ανάποδη, έχοντας αναδειχθεί στα 00s μέσα από υπερ-πετυχημένες σειρές στις οποίες συνεργάστηκαν ως σεναριογράφοι, ξεκινώντας από το Nip/Tuck κι έπειτα συνεχίζοντας με το Glee, ενώ και την επόμενη δεκαετία συνέχισαν να φτιάχνουν τη μια επιτυχία μετά την άλλη με τα American Horror Story, Pose και The Politician να ξεχωρίζουν. Μαζί τους στη δημιουργία των 9-1-1 και 9-1-1 Lone Star βρίσκεται κι ο Tim Miller, παλιός γνώριμος της nerd κουλτούρας με μεγάλη σεναριογραφική θητεία σε The X-Files, Angel, Firefly και Dollhouse μεταξύ άλλων.

Οι τρεις τους δημιούργησαν λοιπόν αρχικά το 9-1-1 το 2018 προκειμένου να αφηγηθούν τις ιστορίες των first responders (δηλαδή των αστυνομικών, πυροσβεστών και διασωστών εκτάκτου ανάγκης) στην πόλη του Λος Άντζελες, ενώ το 2020 ακολούθησε και το 9-1-1 Lone Star για το Όστιν του Τέξας, με πρωταγωνιστές τους λατρεμένους και βραβευμένους Angela Bassett και Rob Lowe αντίστοιχα. Πιο συγκεκριμένα, ο νέος κύκλος 9-1-1 κάνει πρεμιέρα την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου στις 21.50, ενώ το 9-1-1: Lone Star την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου στις 21.50, αμφότερα αποκλειστικά στο FOX (που στην Ελλάδα είναι διαθέσιμο μέσω Cosmote TV, Nova, Vodafone TV, Wind Vision). Στην πρώτη περίπτωση, έχουμε έναν σεισμό κι ένα επακόλουθο τσουνάμι που προκαλούν πανικό στην δυτική ακτή, ενώ στην δεύτερη οι ένστολοι πρώτης γραμμής έρχονται αντιμέτωποι με τις πρωτόγνωρες συνθήκες που έχει προκαλέσει η έκρηξη της πανδημίας.

Για περισσότερα, τσεκάρετε το συνδυαστικό trailer των δύο σειρών:

Best of internet