Το Industry παρουσιάζει την παρανοϊκή σαπίλα του τραπεζικού συστήματος με τον πιο HBO τρόπο

Η φάση είναι sex, drugs και hedge funds

THE NERDSTREAM

26 Νοεμβρίου 2020

Δεν είναι μόνο ότι η HBO αποτελεί την αιχμή του δόρατος της χρυσής εποχής της αμερικάνικης τηλεόρασης εδώ και τουλάχιστον δύο δεκαετίες. Είναι επίσης κι ότι το αμερικάνικο δίκτυο έχει βρεθεί τα τελευταία χρόνια στην πρωτοπορία των διεθνών συνεργασιών και συμπαραγωγών που πηγαίνουν το τηλεοπτικό πεδίο ένα βήμα παρακάτω. Έχοντας συνεργαστεί ήδη με μια σειρά από ευρωπαϊκά και ασιατικά δίκτυα, η συνεργασία της HBO που μας έχει δώσει μέχρι στιγμής τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα είναι με το BBC, έναν ακόμα κολοσσό της παγκόσμιας τηλεόρασης. Τα τελευταία δύο χρόνια, λοιπόν, η συνεργασία των δύο δικτύων μας έχει δώσει σειρές σαν το Gentleman Jack, το His Dark Materials και το I May Destroy You. Και τώρα, έχουμε το Industry.

Σε μια χρονιά ζόρικη σαν την φετινή που, όσο να πεις, έλειψαν οι μεγάλες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές, το Industry είναι ένα από τα πιο prestigious και φιλόδοξα πρότζεκτ που έρχονται στη μικρή οθόνη μέσα στο 2020. Η πρώτη σεζόν της πρώτης σειράς των Mickey Down και Konrad Kay, διάρκειας 8 επεισοδίων συνολικά, εστιάζει σε μια ομάδα νεαρών αποφοίτων οικονομικών που βρίσκονται σε ανελέητο ανταγωνισμό μεταξύ τους καθώς προσπαθούν να πιάσουν μια καλή θέση σε κορυφαία τράπεζα του Λονδίνου στον σημερινό επιχειρηματικό κόσμο που διαμορφώθηκε μετά την μεγάλη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008. Με άλλα λόγια, μέσα σε μια γιγάντια ζούγκλα ιεραρχίας, διαφθοράς και ίντριγκας.

Φυσικά, το Industry δεν είναι η πρώτη παραγωγή που επιχειρεί να ρίξει φως στον συναρπαστικό πλην σάπιο κόσμο του τραπεζικού συστήματος. Από τα παρανοϊκά Wall Street και The Wolf of Wall Street μέχρι τα πειραγμένα The Big Short και The Laundromat, το σινεμά έχει φροντίσει αρκετές φορές να ρίξει φως σ’ αυτόν τον κόσμο (αλλά κι η τηλεόραση με σειρές σαν το Billions τα τελευταία χρόνια). Το φρέσκο στοιχείο που φέρνει το Industry, όμως, είναι το ότι εστιάζει στους νεαρούς ανθρώπους που μπαίνουν σε αυτό το χρηματοπιστωτικό σύμπαν με τεράστιες φιλοδοξίες αλλά και άγνοια κινδύνου, σαν πεινασμένες ύαινες και πρόβατα για σφαγή ταυτόχρονα.

Έτσι, έχουμε ουσιαστικά να κάνουμε με ένα Generation Z τραπεζικό δράμα, κάτι σαν Euphoria αλλά στο Σίτι του Λονδίνου, την βρετανική Wall Street. Μ’ αυτήν την έννοια, να περιμένετε την έξαλλη πλην νιχιλιστική Gen-Z ζωή που περιλαμβάνει sex, drugs και μανιοκατάθλιψη, όπως μας έχει μάθει τα τελευταία χρόνια η pop κουλτούρα. Κρίνοντας από το πολύ ελπιδοφόρο πρώτο επεισόδιο που κυκλοφόρησε την προηγούμενη βδομάδα σε ΗΠΑ και Αγγλία, αυτή η φρέσκια ματιά στον νεανικό corporate μικρόκοσμο χρωστάει πολύ στην φουλ σπιρτόζικη σκηνοθεσία της Lena Dunham, γνωστής και μη-εξαιρετέας φυσικά για την δημιουργία του εμβληματικού πλέον Girls (επίσης HBO) που στιγμάτισε την προηγούμενη τηλεοπτική δεκαετία.

Η σειρά έκανε την πρεμιέρα της στις 9 Νοεμβρίου και προβάλλεται κάθε Τρίτη αποκλειστικά στο Vodafone TV, το σπίτι της HBO στην Ελλάδα, μόλις λίγες ώρες μετά την Αμερική. Σε μια χρονιά, λοιπόν, που δε μας έδωσε και τόσες πολλές κινηματογραφικές και τηλεοπτικές επιλογές, το Industry είναι ένα από τα σίγουρα must του φθινοπώρου.

Το Vodafone TV προσφέρει πλούσιο και αποκλειστικό περιεχόμενο και αποτελεί μια μοναδική λύση ψυχαγωγίας για όλους – μικρούς και μεγάλους.

Τώρα, μπορείς να δεις το «Industry» αλλά και όλο το αποκλειστικό περιεχόμενο της ΗΒΟ, δωρεάν αγαπημένες ταινίες και σειρές για μικρούς και μεγάλους και δημοφιλή κανάλια με άμεση online εγγραφή στο vodafone.gr. Με απλά βήματα και χωρίς δέσμευση συμβολαίου, απολαμβάνεις τον πλούτο του Vodafone TV από το κινητό και το tablet σου με τον 1ο μήνα χρήσης δωρεάν.

Best of internet