Φτιάχνουμε δικά μας happy endings για τις σειρές που μας πίκραναν περισσότερο με το φινάλε τους

Για όλες εκείνες τις φορές που το τέλος πόνεσε χωρίς να λυτρώσει

THE NERDSTREAM

13 Νοεμβρίου 2020

Το να βλέπεις για χρόνια μια σειρά αποτελεί σημαντική δέσμευση. Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι είναι μια δέσμευση εφάμιλλη μιας σημαντικής ερωτικής σχέσης. Αυτός ο κάποιος δεν θα είμαστε εμείς, γιατί εμείς πιστεύουμε ότι η δέσμευση με μια σειρά είναι εξίσου σημαντική με μια ερωτική σχέση. Κι όταν έχεις περάσει μήνες και χρόνια μαζί, το τελευταίο που θέλεις να δεις σε μια σειρά είναι το να σε προδίδει. Να γκρεμίζει ό,τι χτίσατε μαζί. Να σου λέει πως όλα ήταν ένα ψέμα. Ότι δεν σε αγάπησε ποτέ. Όχι, δεν είναι αυτό το ending που θέλουμε. Ξέραμε ότι θα τελειώσει κάποτε (όλα τελειώνουν άλλωστε), αλλά θέλαμε το φινάλε να μας δικαιώσει και να μας λυτρώσει.

ΟΚ, προφανώς αυτό δεν είναι εύκολο πράγμα. Όταν μια σειρά έχει κρατήσει για 5 ή 10 σεζόν, οι fans έχουν δεθεί υπερβολικά μαζί της κι ο καθένας από αυτούς θέλει να δει και κάτι διαφορετικό να συμβαίνει στο τέλος. Ως γνωστόν, όμως, είναι αδύνατον να τους ικανοποιήσεις όλους. Τα happy endings για όλους τους εμπλεκόμενους υπάρχουν, δεν είναι ψέμα, αλλά είναι ένα από αυτά τα πράγματα στα οποία η τηλεόραση αδυνατεί να αντιγράψει τη ζωή:

Αυτό ακριβώς μας δείχνει η καμπάνια Happy Endings του DUO, ότι κάθε σεξουαλική ιστορία μπορεί να έχει happy ending αν είσαι εφοδιασμένος με το κατάλληλο DUO. Και, για να μην έχουμε παρεξηγήσεις, happy ending είναι αυτό που συνδυάζει προστασία, ασφάλεια, απόλαυση και ξεγνοιασιά (για την επόμενη μέρα αλλά και γενικότερα). Το DUO λοιπόν παίρνει έμπνευση από το μεγαλύτερο facebookικό γκρουπ για ραγισμένες καρδιές, αντλώντας πραγματικές ιστορίες ερωτικής νίλας και μετατρέποντάς τες σε digital videos με happy ending, όπως τους αξίζει. Για όλες εκείνες τις φορές που διαβάσατε ένα ΤΥΝ σεντόνι κι η ψυχή σας δάκρυσε για τον πόνο του Άλλου.

Στον τηλεοπτικό κόσμο, όμως, πάντα κάποιος θα μείνει με το παράπονο. Όχι μόνο επειδή είμαστε γκρινιάρηδες και δεν ικανοποιούμαστε με τίποτα, αλλά επειδή έχει τύχει πολύ συχνά μια τηλεοπτική σειρά απλά να χάνει τη μπάλα, να μπουρδουκλώνεται, να μετατρέπεται σε παρωδία του εαυτού της – και να οδηγεί σε ένα απογοητευτικό φινάλε. Μαζέψαμε λοιπόν τα 5 πιο unhappy endings που έχουμε δει στην τηλεόραση και τα μετατρέπουμε σε happy. Α, ναι, ακολουθούν spoilers. Τι περιμένατε; Για φινάλε μιλάμε.

Game of Thrones

Τι έγινε; Μοιάζει σα να πέρασαν 10 χρόνια πλέον, αλλά ήταν μόλις πέρσι που το Game of Thrones κατέρρευσε στο φινάλε του με την Daenerys να γίνεται Mad Queen, τον Jon Snow να την σκοτώνει και τον Bran να γίνεται ο νέος βασιλιάς του Westeros.

Τι έπρεπε; Έπρεπε να διαλέξει αν θα ακολουθήσει την απαισιόδοξη ή την αισιόδοξη οδό. Είτε η Daenerys θα έπρεπε να εγκαθιδρύσει τη δημοκρατία είτε θα έπρεπε να γίνει ένας νέος σκληρός δικτάτορας όπως κι οι προηγούμενοι. Είτε όλα αλλάζουν, είτε όλα μένουν τα ίδια. Όλες οι προσδοκίες είχαν να κάνουν με τον ερχομό της στο King’s Landing. Έπρεπε λοιπόν η κατάληξη να έχει νόημα, είτε θετικό είτε αρνητικό. Αντ’ αυτού, είδαμε ένα τίποτα.

Σωζόταν; Δύσκολο, αλλά όχι αδύνατον. Η σειρά είχε πάρει την κάτω βόλτα στις τελευταίες σεζόν, αλλά με καλύτερο γράψιμο, περισσότερη ανάπτυξη χαρακτήρων και λιγότερη βιασύνη θα μπορούσε να γίνει καλύτερο το φινάλε. Αλλά δεν.

Πόσο Happy Ending θα γινόταν; 82%

How I Met Your Mother

Τι έγινε; Η Μητέρα πέθανε. Όλη το character development της σειράς πετάχτηκε στα σκουπίδια. Ο Ted και η Robin αποκτούν το χειρότερο τηλεοπτικό happy ending όλων των εποχών.

Τι έπρεπε; Απλά τέλειωσέ το με αξιοπρέπεια ρε παιδί μου. Αποκάλυψέ μας τη Μητέρα και τελείωνε. Δεν χρειάζονται ποζεριές και ανατροπές, πόσο μάλλον ένα τόσο μεγάλο κωλοδάχτυλο στην ανάπτυξη της Robin και του Barney ως χαρακτήρες.

Σωζόταν; Εντάξει, πάντα τα sitcoms τείνουν να διαρκούν παραπάνω απ’ όσο πρέπει, και σίγουρα το HIMYM είχε πέσει πολύ σε ποιότητα, αλλά μπορούσε να το σώσει το φινάλε. Απλό ήταν.

Πόσο Happy Ending θα γινόταν; 65%

Dexter

Τι έγινε; O Dexter επέζησε κι έγινε ξυλοκόπος. Αυτό, τίποτα άλλο.

Τι έπρεπε; Ε, τι, προφανώς έπρεπε να πεθάνει. Τι συζητάμε τώρα. Μπορεί αυτό το φινάλε να άνοιξε τον δρόμο για τη συνέχεια της σειράς που ανακοινώθηκε τις προάλλες, αλλά επίσης ήταν ένα μεγάλο ΑΓΑΜΗΣΟΥ σε όσους είχαν το κουράγιο να αντέξουν μέχρι το τέλος.

Σωζόταν; Όλοι το ξέρουν ότι το γράψιμο της σειράς από τη μέση και μετά είχε γίνει ανυπόφορο πλέον, έπειτα από την αποχώρηση των αρχικών συντελεστών. Αλλά, ναι, το τέλος δεν ήταν ανάγκη να γίνει τόσο κακό.

Πόσο Happy Ending θα γινόταν; 72%

True Blood

Τι έγινε; Το βαμπιρικό ρομάντζο των Bill και Sookie ολοκληρώθηκε με εκείνον να της ζητάει να τον σκοτώσει. Ως δείγμα απόλυτης αγάπης. Δεν σχολιάζουμε καν την εγκυμοσύνη.

Τι έπρεπε; Σίγουρα έπρεπε να πεθάνει ο Bill ώστε να λυτρωθεί η Sookie, αλλά το γεγονός ότι ουσιαστικά εκείνος την ανάγκασε να το κάνει, στερώντας της την ελευθερία επιλογής ακόμα και την τελευταία στιγμή, έκλεψε από την Sookie την ευκαιρία που είχε να δικαιωθεί τελικά στο φινάλε με το να αποκτήσει την δύναμη της απόφασης.

Σωζόταν; Ναι μωρέ, ντάξει, η σειρά είχε περάσει προ πολλού την καλή της περίοδο, αλλά δεν ήταν δύσκολο να στρωθεί λίγο το φινάλε.

Πόσο Happy Ending θα γινόταν; 79%

Lost

Τι έγινε; Ακόμα πονάει όταν μιλάμε γι’ αυτό, κι ας έχουν περάσει τόσα χρόνια. Αν τυχόν είχατε καταφέρει να το ξεχάσετε, μιλάμε για την ανυπόφορη φάση με τα flash-sideways που αποκαλύπτεται πως αφορούν μια μορφή καθαρτηρίου στη μεταθανάτια ζωή αλλά και τη γενική ξενέρα λόγω της απουσίας απαντήσεων για τα 5673 μυστήρια που δημιούργησε η σειρά κατά τη διάρκειά της.

Τι έπρεπε; Πρώτα απ’ όλα, έπρεπε το φινάλε να αποτελεί φινάλε για όλη την σειρά κι όχι μόνο για την τελευταία σεζόν, αγνοώντας επιδεικτικά πολλά απ’ όσα έχουν προηγηθεί. Να απαντήσει δηλαδή τα σημαντικότερα ερωτήματα που τέθηκαν στις προηγούμενες σεζόν και να δώσει ένα φινάλε που να αντιστοιχεί σε αυτό που αγαπούσε ο κόσμος στο Lost: στις σχέσεις μεταξύ των χαρακτήρων και την ομαδική δουλειά μεταξύ τους κόντρα στις πιο αντίξοες συνθήκες. Στο νησί, χωρίς καθαρτήρια και άλλα τρικ.

Σωζόταν; Όχι, δεν σωζόταν. Γι’ αυτό και το φινάλε εκ των υστέρων αποδείχτηκε τόσο απογοητευτικό για το σύνολο της σειράς. Όταν χτίζεις τόσες σεζόν με τόσα μυστήρια που δεν έχεις σκοπό να απαντήσεις ποτέ, και μάλιστα τραβώντας την ιστορία δεξιά-αριστερά χωρίς να ξέρεις πώς να την ολοκληρώσεις, τότε η κατάσταση δεν σώζεται εύκολα. Μπορεί να μας χάρισε πολλές όμορφες στιγμές, αλλά το Lost ήταν πλέον σχεδόν αδύνατον να μας χαρίσει ένα happy ending.

Πόσο Happy Ending θα γινόταν; 85%

Best of internet