Quantcast

H Chelsea Peretti έχει μια πολύ συγκεκριμένη πρόταση για το μέλλον του Brooklyn Nine-Nine στην εποχή του Black Lives Matter

LINETTI ΑΛΗΘΕΙΑΣ

THE NERDSTREAM

14 Αυγούστου 2020

Εδώ και κάμποσο καιρό έχει παρατηρηθεί προβληματισμός στις τάξεις του Brooklyn Nine-Nine, μπατσοσειράς της καρδιάς μας, για το τι σημαίνει να είσαι μια μπατσοσειρά στην εποχή του Black Lives Matter. Μετά την δολοφονία του George Floyd από αστυνομικούς στη Μινεάπολις και την επακόλουθη εξέγερση που ξέσπασε σε όλη την Αμερική, οι διαμαρτυρίες που ζητούσαν πραγματικές αλλαγές έγιναν καθημερινό φαινόμενο. Έτσι, ο προβληματισμός για τις ευθύνες της pop κουλτούρας στο πεδίο της αναπαράστασης είναι αν μη τι άλλο κάτι παραπάνω από έγκυρες.

Το καστ κι οι συντελεστές της σειράς πήραν από την αρχή ξεκάθαρη θέση εναντίον της αστυνομικής βίας, ενώ έπειτα εκφράστηκε δημόσια η ανησυχία σχετικά με το ύφος και την πλοκή του B99 από εδώ και πέρα – τόσο δια στόματος Terry Crews όσο και Andy Samberg. Όπως συνέβαινε συχνά και στην ίδια τη σειρά βέβαια, την έτοιμη απάντηση την είχε προφανώς η Gina Linetti.

Η κωμικός Chelsea Peretti αποχώρησε από τη σειρά το 2018, έχοντας στο μεταξύ κάνει guest σε μερικά επεισόδια της τελευταίας σεζόν, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται έχει ακόμα στην καρδιά της το B99. Χτες λοιπόν η ηθοποιός μίλησε ζωντανά στο IndieWire και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε μια πιθανή κατεύθυνση που θα μπορούσε να πάρει η σειρά στη συγκυρία που βρισκόμαστε. Κι ιδέα της ήταν καλή, πολύ καλή.

Συγκεκριμένα, η Peretti πρότεινε να ακούσουν τα ίδια τα αιτήματα του Black Lives Matter και να κάνουν μια σεζόν με θέμα της το “defund the police“. Με άλλα λόγια, να δείξουν επί της οθόνης το πώς θα μπορούσε να μοιάζει μια σταδιακή αποχρηματοδότηση και αποστρατιωτικοποίηση της αστυνομίας με μια ταυτόχρονη στροφή προς την κοινωνική εργασία και την δουλειά με την κοινότητα σε άμεσο καθημερινό επίπεδο. Όταν ρωτήθηκε βέβαια αν ψήνεται να συμβάλλει στο σενάριο του επόμενου κύκλου, η απάντησή της ήταν σαφής: “I’m good”, είπε γελώντας.

Σε κάθε περίπτωση, καλή πρόταση, ελπίζουμε να ακούνε οι υπεύθυνοι.

Best of internet