Quantcast

Ένα χρόνο μετά το φινάλε του, το Game of Thrones παραμένει η πιο καθοριστική σειρά της δεκαετίας

Και γι’ αυτό παραμένει επίσης μια σειρά στην οποία θα επιστρέφουμε ξανά και ξανά

THE NERDSTREAM

10 Ιουνίου 2020

Όταν στις 19 Μαΐου 2019, σχεδόν ακριβώς έναν χρόνο νωρίτερα, ολοκληρωνόταν ο 8ος και τελευταίος κύκλος του Game of Thrones στην ΗΒΟ, ουσιαστικά μαζί με την σειρά έκλεινε και μια ολόκληρη τηλεοπτική εποχή. Το Game of Thrones έκανε πρεμιέρα πίσω στο 2011. Για να σας επιστρέψουμε σ’ εκείνη την περίοδο, το Lost είχε μόλις τελειώσει, το Breaking Bad βρισκόταν περίπου στη μέση, το Black Mirror θα ξεκίναγε λίγο αργότερα, η εποχή του μαζικού streaming και binge-watching δεν είχε αρχίσει ακόμα.

Όπως καταλαβαίνετε, μέσα σ’ αυτά τα 8 τηλεοπτικά χρόνια έγιναν πολλά κι ο ρόλος του Game of Thrones ήταν τεράστιος. Αν το Lost και το Breaking Bad έκαναν όλον τον πλανήτη να βλέπει αμερικάνικη τηλεόραση, το Game of Thrones ήταν η σειρά που έκανε την αμερικάνικη τηλεόραση ένα παγκόσμιο, συγχρονισμένο πολιτισμικό event. Ήταν κάτι που κάναμε όλοι μαζί σε πραγματικό χρόνο, ήταν το μόνιμο εβδομαδιαίο ραντεβού μας, ήταν η πρώτη κι η (πιθανώς) τελευταία σειρά που είδε (και σχολίασε) πραγματικά όλος ο πλανήτης μαζί.

Βέβαια, όπως θυμόμαστε ξεκάθαρα όλοι, αυτή η διαδρομή δεν ήταν ομαλή. Είχε πάθη, εντάσεις, τσακωμούς, συγκινήσεις, ματαιώσεις, ηδονές, απογοητεύσεις, αίμα, σεξ, φωτιά και πάγο. Το έργο του George R.R. Martin επαναστατικοποίησε την τηλεόραση κι άλλαξε τους όρους του παιχνιδιού, δημιουργώντας εκείνα τα στάνταρ και τις προσδοκίες που κατέστησαν έπειτα τρομερά δύσκολη την ικανοποίηση όλων των fans, τόσο σε τηλεοπτικό όσο και σε λογοτεχνικό επίπεδο. Θα θυμόμαστε λοιπόν το Game of Thrones για πάντα, για μεγάλες τηλεοπτικές στιγμές που μοιραστήκαμε αλλά και για τον μεγάλο διχασμό του φινάλε.

Ολοκληρώνοντας λοιπόν την πορεία του πριν από ένα χρόνο, το Game of Thrones δεν άφησε πίσω του μόνο τα δεκάδες βραβεία Emmy και τις δεκάδες πρωτιές σε λίστες με τις καλύτερες σειρές της δεκαετίας (ανάμεσά τους κι ο δικός μας διαγωνισμός που έληξε αναδεικνύοντας την σειρά στο βάθρο του νικητή με πολλές χιλιάδες ψήφους υπέρ της). Άφησε επίσης πίσω του ένα νέο τηλεοπτικό πεδίο, έναν νέο τρόπο να παράγονται και να καταναλώνονται σειρές, έναν νέο τρόπο να βλέπουμε τηλεόραση.

Γι’ αυτόν τον λόγο, καθώς περιμένουμε το επερχόμενο prequel που θα βασίζεται στον κόσμο του A Song of Ice and Fire, ξέρουμε πως κάθε επιστροφή μας στο Game of Thrones θα έχει πάνω της το στίγμα της ίδιας της τηλεοπτικής ιστορίας. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, το Vodafone TV το «Σπίτι της HBO» στην Ελλάδα, διαθέτει αποκλειστικά για όλους τους συνδρομητές του και τους οκτώ κύκλους της πιο πολυβραβευμένης σειράς στην ιστορία, όποια στιγμή και από οποιαδήποτε συσκευή θέλουν να την δουν on Demand.

Το Vodafone TV προσφέρει πλούσιο και αποκλειστικό περιεχόμενο και αποτελεί μια μοναδική λύση ψυχαγωγίας για όλους – μικρούς και μεγάλους.

Κάθε μήνα, ο πλούσιος on demand κατάλογος του Vodafone TV ανανεώνεται με μεγάλες πρεμιέρες αμέσως μετά το σινεμά, αποκλειστικές δωρεάν νέες σειρές και ταινίεςανατρεπτικά ντοκιμαντέρ και πολλά ακόμα  διαθέσιμα τη στιγμή που τα θες και από όποια συσκευή επιθυμείς (τηλεόραση – κινητό ή και tablet)

Από τον Φεβρουάριο, το δημοφιλές περιεχόμενο της HBO είναι πλέον διαθέσιμο αποκλειστικά από το Vodafone TV, το σπίτι της HBO στην Ελλάδα, όπου κάποιος μπορεί να απολαύσει αγαπημένες, παλιές, αλλά και νέες σειρές εύκολα και γρήγορα, online ή offline, με φίλους ή και μόνος σου!

Best of internet