Quantcast

To Tiger King είναι εκείνο ακριβώς το παρανοϊκό πράγμα που έλλειπε από την καραντίνα σας

Φόνος, χάος, τρέλα

Αν υπάρχει κάτι σε πλεόνασμα αυτές τις μέρες της πανδημίας του κορονοϊού, φίλες και φίλοι, είναι δύο πράγματα. Πρώτον, η παράνοια. Δεύτερον, οι προτάσεις σειρών για λιώσιμο στο σπίτι. Ε, ετοιμαστείτε να ενώσετε τα δύο χέρια που είχατε υψώσει νοητά όταν είπαμε την φράση “δύο πράγματα”. Το Netflix έφτιαξε εκείνη ακριβώς τη σειρά που προσφέρει το αναγκαίο συμπλήρωμα παράνοιας στην ήδη υπάρχουσα παράνοια της εποχής μας.

Πρόκειται φυσικά για το Tiger King, την μίνι-σειρά ντοκιμαντέρ της streaming πλατφόρμας με τον εύγλωττο υπότιτλο Murder, Mayhem and Madness που κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες στις οθόνες μας. Έχοντας πάντα ένα τρυφερό σημείο στην καρδιά μας για ντοκιμαντέρ που αφορούν παρτουζιάρικες αιρέσεις, ημίτρελους rednecks, μεγάλες γατούλες και οικονομικές απάτες εκατομμυρίων δολαρίων, δεν θα μπορούσαμε να μην γοητευτούμε από το Tiger King. Για την ακρίβεια, είχαμε να δούμε κάτι τόσο τσαχπινογαργαλιάρικο στο Netflix από την εποχή του Wild Wild Country.

Όπως ήταν φυσικό, το ντοκιμαντέρ συζητήθηκε πολύ κι έγινε ιδιαιτέρως viral από την κυκλοφορία του στις 20 Μαρτίου κι έπειτα. Κι αυτό βέβαια είχε διάφορες συνέπειες στα νέα που καταναλώσαμε αυτές τις μέρες – αλλά και στην ψυχική μας υγεία, με την έννοια ότι επέτεινε την κατάβασή μας προς την παράνοια. Ας πούμε, μείναμε μαλάκες βλέποντας ότι ο Doc Antle αυτοπροσώπως βρισκόταν επί σκηνής με την συντρόφισσα Britney Spears στα VMAs του 2001:

View this post on Instagram

Call the police.

A post shared by Evan Ross Katz (@evanrosskatz) on

Και το στόρι με την Britney συνεχίζεται, αφού διάφορα τζιμάνια του κυβερνοχώρου έσπευσαν να παρατηρήσουν πως έναν χρόνο αργότερα η Κομισάρια της Pop άραζε χαλαρά με την Carole Baskin, η οποία φυσικά και φόραγε λεοπάρ φόρεμα:

Και μιας κι αναφέραμε την Carole, ας σημειώσουμε πως ήδη με συνέντευξή της dissάρει ανελέητα τους δημιουργούς του ντοκιμαντέρ για το πώς αναπαρέστησαν την όλη ιστορία στο έργο τους. Την ίδια ώρα, οι σκηνοθέτες Eric Goode και Rebecca Chaiklin ανταπαντούν με δική τους συνέντευξη, σημειώνοντας πως δε καμιά περίπτωση δεν εξαπάτησαν την Baskin και υπερασπιζόμενοι μέχρι τέλους το έργο τους. Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός ότι το drama συνεχίζεται μας αφήνει απόλυτα ικανοποιημένους. Δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο.

Παράλληλα, το ίδιο viral άρμα έχει ακολουθήσει κι ο σερίφης του Hillsborough County, Chad Chronister, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την δημοσιότητα που έδωσε το Netflix στην όλη ιστορία ώστε να εξερευνήσει εκ νέου την εξαφάνιση του Jack “Don” Lewis από το 1997, η οποία παραμένει ακόμα ανεξιχνίαστη. Κάτι που φυσικά έχει δημοσιοποίησε ο ίδιος ο σερίφης στα social media:

Πέρα από την Britney, πάντως, η έτερη Κόκκινη Pop Star που ακούει στο όνομα Cardi B έχει βγει επίσης μπροστά και παρακολουθεί στενά την υπόθεση, παίρνοντας σαφέστατα το μέρος του Joe Exotic και κατακεραυνώνοντας αλύπητα την Carole:

Εννοείται πως θα συνεχίσουμε κι εμείς να έχουμε τα αυτιά μας κολλημένα στο έδαφος ώστε να σας ενημερώσουμε για τυχόν νέες εξελίξεις, φροντίζοντας πάντα να το κάνουμε με τον κατάλληλο τρόπο και να θέτουμε τα κατάλληλα ερωτήματα. Για παράδειγμα, τι θα γίνει με το Tiger Style των Wu-Tang;

Κι ακόμα πιο σημαντικό, τι θέση έχει ο πιο γνωστός Τίγρης της ελληνικής τηλεόρασης σε αυτήν την ιστορία;

Όπως έγραφε κι ο σπουδαίος συγγραφέας κι υμνητής της παράνοιας, Thomas Pynchon, άμα καταφέρουν να σε κάνουν να ρωτάς τις λάθος ερωτήσεις, τότε δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τις απαντήσεις.

Best of internet