Quantcast

Το ΗΒΟ αποφασίζει να κόψει το Watchmen, αφού δεν ψήνεται να το συνεχίσει ο δημιουργός του

Προς τιμήν του καναλιού, να προσθέσουμε

THE NERDSTREAM

17 Ιανουαρίου 2020

Πριν λίγο καιρό, φίλες και φίλοι, γράφαμε ότι η νέα κατάρα της τηλεόρασης είναι το να μην αφήνουν τις σειρές να ολοκληρωθούν. Δηλαδή, να μην μπορεί μια σειρά να τελειώσει στην ώρα της. Δηλαδή, να ξεζουμίζεται από το κανάλι ή την streaming πλατφόρμα. Ήδη έχουμε θρηνήσει θύματα.

Μ’ αυτήν την έννοια, λοιπόν, καλωσορίζουμε την απόφαση ενός καναλιού να σεβαστεί την απόφαση ενός δημιουργού και να μην συνεχίσει την σειρά που έφτιαξε χωρίς αυτόν. Μιλάμε συγκεκριμένα για το περσινό Watchmen του Damon Lindelof, το οποίο εξέπληξε μάλλον τους πάντες με το πόσο απρόβλεπτο, ουσιαστικό και διασκεδαστικό ήταν. Υποψιαζόμαστε δε ότι άρεσε ακόμα και στον Alan Moore, αλλά αποκλείεται να το παραδεχτεί ποτέ.

Κι ενώ το φινάλε της πρώτης σεζόν ήταν ταυτόχρονα αρκετά ανοιχτό ώστε να προϊδεάζει για συνέχεια και αρκετά ικανοποιητικό ώστε να αποτελεί κλείσιμο της ιστορίας, είχαμε μείνει σε στάση αναμονής για το αν θα έχουμε δεύτερο κύκλο ή όχι. Νωρίτερα μέσα στη βδομάδα, ο Lindelof (του Lost και του Leftovers, να θυμίσουμε) δήλωσε πως είπε την ιστορία που ήθελε να πει, κι έτσι δεν ενδιαφέρεται για συνέχεια. Παρόλα αυτά, έδωσε τις ευλογίες του στο ΗΒΟ να το κάνει χωρίς αυτόν.

Προς τιμήν του, βέβαια, το ΗΒΟ δήλωσε προχτές μέσω του επικεφαλής προγράμματός του, Casey Bloys, ότι δεν έχει σκοπό να συνεχίσει την σειρά χωρίς τον δημιουργό της. Αντίο, λοιπόν, Watchmen. Ήσουν πολύ καλό, κι αυτό αρκεί.

Best of internet