Quantcast

Κλείνει το τηλεοπτικό τμήμα της Marvel, πείτε αντίο στις κομμένες σειρές που αγαπήσατε

Αλλά προετοιμαστείτε επίσης για μπόλικη νέα Marvel τηλεόραση στην πλατφόρμα της Disney

THE NERDSTREAM

11 Δεκεμβρίου 2019

Υπάρχουν λουκέτα και λουκέτα, φίλες και φίλοι. Κάποιοι θυμούνται ακόμα το κλείσιμο του Καναλιού 67. Κάποιοι ακόμα θρηνούν για το κλείσιμο του MEGA. Πλέον όμως υπάρχει κι ένα λουκέτο που κυριεύει όλα τα υπόλοιπα. Το λουκέτο της Marvel Television.

Πίσω στις αρχές της δεκαετίας που τελειώνει σε λίγες μέρες, κι ενώ το Marvel Cinematic Universe ήδη πήγαινε γαμιώντας, η Marvel αποφάσισε να κάνει ένα γενναίο τηλεοπτικό άνοιγμα ώστε να συμβαδίζει με την σύγχρονη χρυσή εποχή της αμερικάνικης τηλεόρασης. Η αρχή έγινε με το Agents of SHIELD στο ABC, ενώ σύντομα το πράγμα επεκτάθηκε στο Netflix με το μίνι-σύμπαν που ξεκίνησε το Daredevil, απλώθηκε στο FX με το Legion κι έφτασε μέχρι το Hulu με τον Runaways μεταξύ άλλων.

Ε, αυτή η εποχή τελείωσε. Έπειτα από το σερί όλων των κομμένων σειρών του Netflix, πλέον το τηλεοπτικό τμήμα της Marvel που ετοίμαζε σειρές για διάφορες πλατφόρμες κλείνει οριστικά κι ενσωματώνεται στο mothership που ονομάζεται Marvel Studios. Με λίγα λόγια, η φάση θα είναι πλέον μόνο Disney και στο σινεμά και στην τηλεόραση, αφού ό,τι σειρά δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε παραγωγή νέου κύκλου είτε θα σταματήσει είτε θα ενσωματωθεί με κάποιον τρόπο στα υπάρχοντα πλάνα του MCU και του Disney+.

Στις λίγες εξαιρέσεις αυτού του σχεδιασμού είναι κάποια animation που είχαν κανονιστεί για το Hulu και η τελευταία σεζόν του Agents of SHIELD. Κατά τ’ άλλα, η οικογένεια των Jessica Jones, Punisher και λοιπών Defenders μάλλον θα μείνει μακριά μας αρκετό καιρό ακόμα (αν επιτρέψουν δηλαδή κάποτε). Στο μεσοδιάστημα, η πλατφόρμα της Disney ετοιμάζεται να υποδεχτεί τα WandaVision και The Falcon and the Winter Soldier μέσα στο 2020 (μάλλον), οπότε περιμένουμε.

Α, ναι, είχαμε και την πρώτη φώτο από το WandaVision. Κι είναι περίεργη:

Best of internet