Quantcast

Η πιο πετυχημένη σειρά ever έγινε το Stranger Things 3, φέρνοντας τα upside down στα νούμερα του Netflix

Είδατε τι κάναμε εκεί

THE NERDSTREAM

17 Οκτωβρίου 2019

Δεδομένου ότι γενικά το Netflix είναι ο βασιλιάς της οικονομικής αδιαφάνειας στον χώρο της ψυχαγωγίας, είναι πάντα ζουμερό όταν κάθε τόσο δίνουν στοιχεία για το πλήθος κόσμου που παρακολουθεί τις σειρές και τις ταινίες του. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν δημοσιεύει budget, τηλεθέαση και έσοδα για κάθε τίτλο χωριστά, αλλά πού και που μας ενημερώνει για τα μεγα-χιτ της πλατφόρμας.

Ήδη μέσα στο 2019 το Netflix είχε τρεις τίτλους που διέλυσαν τα προηγούμενα ρεκόρ της πλατφόρμας. Το Murder Mystery, το La Casa de Papel και το The Office (που παρέμενε η πιο δημοφιλής σειρά παρά τα χρόνια της). Τώρα, λοιπόν, ανακοίνωσε το νέο βασιλιά του. Ναι, κόντρα σε όλες τις προβλέψεις, ο τρίτος κύκλος του Stranger Things πετσόκοψε τα πάντα.

Σύμφωνα με την πλατφόρμα, μέσα στις πρώτες 4 βδομάδες προβολής του Stranger Things 3 το είδανε 64 εκ. σπίτια. Πράγμα εντυπωσιακό, και παρεμπιπτόντως το μεγαλύτερο νούμερο έβερ για την πλατφόρμα. Σε άλλα ενδιαφέροντα νούμερα, το La Casa de Papel έφτασε αισίως τα 44 εκ. νοικοκυριά, παραμένοντας φυσικά η μεγαλύτερη μη-αγγλόφωνη επιτυχία του Netflix. Κι αν κάτι άλλο μας εντυπωσίασε ήταν το γεγονός ότι το Unbelievable εθεάθη από 32 εκ. λογαριασμούς σε λιγότερο από ένα μήνα, πράγμα που αποτελεί σημαντική επιτυχία για μια τέτοια σειρά.

Όσον αφορά το επόμενο διάστημα πάντως το Netflix πέρα από τις σειρές έχει να ποντάρει και στα μεγάλα οσκαρικά χαρτιά του, δηλαδή το The Irishman του Martin Scorsese και το Marriage Story του Noah Baumbach.

Best of internet