Quantcast

Κανένα άλλο animation δεν είναι τόσο αιματηρό, σκληρό, αρχέγονο, ευαίσθητο και βουβό όσο το Primal

Και γι’ αυτό ακριβώς πρέπει να το δείτε

THE NERDSTREAM

10 Οκτωβρίου 2019

Στο παρελθόν έχουμε εκφράσει πολύ αναλυτικά την αγάπη μας για το ενήλικο animation, μια ευγενή τέχνη και παράδοση της αμερικάνικης τηλεόρασης που όσο περνάνε τα χρόνια μας δίνει όλο και καλύτερα πράγματα, από το Rick and Morty και το BoJack Horseman μέχρι το Tuca & Bertie και το Undone.

Αν λοιπόν κι εσείς αγαπάτε τέτοια πράγματα, τότε πιθανώς το όνομα Genndy Tartakovsky ίσως να μην είναι και τόσο ξένο. Για την ακρίβεια, ο Ρωσο-Αμερικάνος animator είναι ένας από τους ανθρώπους-κλειδιά στην ίδια την εξέλιξη του αμερικάνικου animation εδώ και σχεδόν 30 χρόνια. Ξεκινώντας να δουλεύει στην θρυλική animated σειρά Batman που μας μεγάλωσε, κατά τη διάρκεια των 90s ο Tartakovsky ήταν ένας από τους βασικούς δημιουργούς των Dexter’s Laboratory και Powerpuff Girls στο Cartoon Network.

Και καθώς το 2001 το Cartoon Network άρχισε να επεκτείνεται στη βραδινή ζώνη και το ενήλικο animation με το Adult Swim, ο Tartakovsky δημιούργησε την πιο φιλόδοξη σειρά του μέχρι τότε. Το όνομά της ήταν Samurai Jack και ξεκίνησε περισσότερο ως «παιδική» σειρά στις αρχές των 00s, ενώ το 2017 έκανε ένα comeback με την 5η σεζόν του, η οποία ήταν πολύ πιο ενήλικη και σκοτεινή. Και στο μεταξύ, πρόλαβε να δημιουργήσει το animated Star Wars: Clone Wars, δηλαδή το μακράν πιο πετυχημένη καρτούν Star Wars.

Και τώρα, δυο χρόνια μετά την ολοκλήρωση του Samurai Jack, o Tartakovsky επιστρέφει στο Adult Swim με το Primal, μια σειρά τρομερά εντυπωσιακή, αιματηρή, σκληρή, ευαίσθητη και βουβή. Αφηγούμενο το προϊστορικό δράμα ενός άντρα που βλέπει την οικογένειά του να κατασπαράζεται σε μια επιδρομή δεινοσαύρων, το Primal φτιάχνει μια σπαρακτική αφήγηση με αρχέγονη αισθητική, χρησιμοποιώντας μόνο μουγκρητά και ουρλιαχτά.

Αποτελούμενο από 5 εικοσάλεπτα επεισόδια, το Primal ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται αύριο μιας και το κανάλι δείχνει ένα επεισόδιο την ημέρα. Δείτε το μονοκοπανιά λοιπόν, απολαύστε την πρωτόγονη ενέργεια και την βαθιά ανθρωπιά του, και μην παραλείψετε κι αυτήν την συνέντευξή του δημιουργού στο Gizmodo, γιατί τα λέει υπέροχα γενικά ο μαν.

Best of internet