Quantcast

Μεταγραφή στο Netflix παίρνουν οι δημιουργοί του Game of Thrones, μιας και πήγε καλά η φάση στο HBO

Κατά μία έννοια, David Benioff και D.B. Weiss μετακομίζουν στον φυσικό τους χώρο

THE NERDSTREAM

8 Αυγούστου 2019

Είναι ένας σκληρός κι άδικος κόσμος η βιομηχανία του θεάματος, αγαπητές φίλες κι αγαπητοί φίλοι. Ας πάρουμε ένα παράδειγμα. Τι συμβαίνει αν είσαι ένα ντουέτο σεναριογράφων που κατακρεουργεί την ίδια του την σειρά και φτιάχνει ένα από τα χειρότερα φινάλε στην πρόσφατη τηλεοπτική ιστορία; Μα είναι πολύ απλό. Σου δίνουν να φτιάξεις Star Wars, σε λούζουν με υποψηφιότητες Emmy, σε παίρνουν στο Netflix να αναλάβεις άλλες 100 σειρές.

Αυτή είναι η σκληρή μοίρα των David Benioff και D.B. Weiss, των δημιουργών του Game of Thrones που εγκαταλείπουν το HBO για χάρη της streaming πλατφόρμας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Deadline, για το ντουέτο ήταν έτοιμοι να παίξουν μπουνιές οι HBO/WarnerMedia, Netflix, Disney, Comcast, Amazon και Apple.

Τελικά όμως το Netflix νίκησε, κάτι που ανακοινώθηκε σήμερα κιόλας στο Twitter:

Ακόμα δεν γνωρίζουμε ποιες είναι οι λεπτομέρειες της συμφωνίας, αλλά ξέρουμε ότι δύο σεναριογράφοι υπέγραψαν ένα μεγα-ντιλ που περιλαμβάνει τη δημιουργία πολλών ταινιών και σειρών για την streaming πλατφόρμα, χωρίς βέβαια να ξέρουμε αν και πώς αυτό θα επηρεάσει την δουλειά που έχουν αναλάβει για το Star Wars.

Σίγουρα είναι μια τεράστια επιτυχία για τους Benioff & Weiss, οι οποίοι κεφαλαιοποιούν στο έπακρο την γιγάντια απήχηση του Game of Thrones. Από την άλλη, το Netflix πλήρωσε μάλλον τα κέρατά του για δύο σεναριογράφους που όταν τελείωσε το πρωτότυπο υλικό στο οποίο βασίζονταν για την σειρά αποδείχτηκαν τραγελαφικά λίγοι.

Στο μεταξύ, για την ιστορία, πριν πάρει τους B&W να κάνουν ό,τι σειρά θέλουν πάνω κάτω, σας θυμίζουμε ότι το Netflix φέτος έχει ακυρώσει τα: Jessica Jones, The Punisher, The OA, Tuca & Bertie, Santa Clarita Diet, American Vandal. Με τις υγείες μας.

Best of internet