Quantcast

Ο δημιουργός του Blackadder ψήνεται να το ζωντανέψει για να δείξει ξανά πώς γίνεται σωστά

Αρκεί να πείσει και τον Rowan Atkinson βέβαια

THE NERDSTREAM

27 Ιουνίου 2019

Είναι επιστήμη η καλή κωμωδία, φίλες και φίλοι, κι αδιαμφισβήτητα η βρετανική τηλεόραση έχει παράξει μερικούς από τους πιο έγκριτους επιστήμονες πάνω στο συγκεκριμένο γνωστικό πεδίο. Κι όταν τις προάλλες το ιστορικό περιοδικό Radio Times κάλεσε τους ειδικούς της κωμωδίας προκειμένου να φτιάξουν την λίστα με τις καλύτερες βρετανικές κωμωδίες όλων των εποχών, εκείνοι τοποθέτησαν το Blackadder στην 4η θέση.

Ναι, η σειρά που έφτιαξαν ο Richard Curtis με τον Rowan Atkinson (οι ίδιοι που αργότερα έφτιαξαν και το Mr. Bean) θα είναι για πάντα στο πάνθεον της τηλεοπτικής κωμωδίας και τώρα ο πρώτος από τους δύο φαίνεται ψημένος να την αναβιώσει για μια τελευταία φορά. Συγκεκριμένα, ο Curtis μίλησε στην Daily Star και είπε πως ψήνεται τα μάλα για μια τελευταία εμφάνιση με τον Rowan Atkinson στην τηλεόραση ή τη σκηνή.

Βέβαια, επειδή ο ίδιος αναγνωρίζει πως στα 80s η σειρά ήταν ένα δημιούργημα πιτσιρικάδων που έκραζε τον γερασμένο κόσμο αυτών που έχουν την εξουσία, ο Curtis αποφάσισε πως αυτήν τη φορά ο Blackadder θα έπρεπε να είναι γέρος καθηγητής σε πανεπιστήμιο που μισεί τους νεαρούς φοιτητές του. Το δύσκολο πάντως θα ήταν να ξαναφέρει στη σκηνή ή το γυαλί τον ίδιο τον Αtkinson και τον Tony Robinson (τον λατρεία Baldrick δηλαδή), αλλά πιστεύει πως θα άξιζε και με το παραπάνω ακόμα κι αν ήταν μόνο για 10 λεπτά.

Για την ιστορία πάντως ο Curtis παραμένει ενεργός και με το παραπάνω στα 62 του, αφού ο σεναριογράφος των Four Weddings and a Funeral και Love Actually υπέγραψε το σενάριο του Yesterday του Danny Boyle που αφηγείται έναν κόσμο όπου δεν υπήρξανε ποτέ οι Beatles και μόλις κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Best of internet