Quantcast

Παρά τα απιθανικομμύρια που έχει ξοδέψει σε originals, η πιο πετυχημένη σειρά στο Netflix είναι το The Office

Συμβαίνουν αυτά

THE NERDSTREAM

25 Απριλίου 2019

Φέτος το χειμώνα, το Variety έκανε ένα ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο το Netflix ξόδεψε 12 δις δολάρια σε original περιεχόμενο. 12. Δις. Δολάρια. Ναι, το νούμερο είναι ζαλιστικό, και το ίδιο ρεπορτάζ μας λέει ότι το 2019 το νούμερο αυτό ενδέχεται να φτάσει έως και τα 15 γαμημένα δις δολάρια. Δεν έχουν το θεό τους αυτοί οι new-age νέρντουλες καπιταλιστές.

Παρόλα αυτά, έχει πλάκα το γεγονός ότι η πιο πετυχημένη σειρά στο Netflix δεν είναι κάποιο από τα αμέτρητα originals που έχει δημιουργήσει την τελευταία πενταετία. Για την ακρίβεια, δεν είναι καν μια σειρά που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον αέρα. Είναι το The Office, φίλες και φίλοι. Όχι το παλιό το βρετανικό το ορθόδοξο, αλλά το αμερικάνικο remake του με τον Steve Carrell που έπαιξε στο NBC από το 2005 μέχρι το 2013.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Wall Street Journal απ’ όπου μάθαμε τα παραπάνω, το Netflix πρόσφατα έσκασε 100 εκ. δολάρια προκειμένου να κρατήσει ακόμα έναν χρόνο το Office, πριν το πάρει πίσω η NBC για την δική της πλατφόρμα που ετοιμάζει – κάτι που θα συμβεί επίσης και με τα Friends το επόμενο χρονικό διάστημα, αλλά και με το Grey’s Anatomy του ABC (δηλαδή τις δύο σειρές που πιάνουν την δεύτερη και την τρίτη θέση σε δημοτικότητα).

Πάντως, για την ιστορία, η έρευνα Nielsen που επικαλείται η WSJ για τη δημοτικότητα των σειρών Netflix δίνει ως πιο δημοφιλή originals της πλατφόρμας το Orange is the New Black και το Ozark – γεγονός που, ΟΚ, μας κάνει να κρατάμε και μια πισινή για το όλο πράμα όσον αφορά την αξιοπιστία.

Best of internet