Quantcast

Συνεχίζει ως σειρά ανθολογίας το Haunting of Hill House, δεν θα μείνει καμιά οικογένεια όρθια

Οι δημιουργοί του υπέγραψαν πολυετή συμφωνία με το Netflix

THE NERDSTREAM

22 Φεβρουαρίου 2019

Δεν ξέρουμε αν το θυμάστε, αλλά τον περασμένο Οκτώβριο το Netflix τίναξε την μπάνκα στην σοβαρή horror τηλεόραση, δίνοντάς μας να καταπιούμε μονοκοπανιά το The Haunting of Hill House, το οποίο μάλιστα μας άρεσε ιδιαιτέρως. Ούτως ή άλλως, εδώ που τα λέμε, ο τρόμος στην οθόνη είναι στα πάνω του, οπότε ήταν θέμα χρόνου να αποκτήσουμε και μια υπερτίμια σύγχρονη τηλεοπτική εκδοχή του.

Ήδη από τον Νοέμβριο που μας πέρασε γνωρίζαμε πως ο δημιουργός της σειράς, Mike Flaganan, ψηνόταν τα μάλα για να συνεχίσει το πρότζεκτ ως ανθολογία, κι απ’ ό,τι φαίνεται το Netflix τον άκουσε και το έκανε. Έτσι λοιπόν το Haunting θα συνεχίσει με μια τελείως διαφορετική ιστορία και οικογένεια, ενώ ο Flanagan κι ο παραγωγός της σειράς, Travor Macy, υπέγραψαν ένα αποκλειστικό πολυετές ντιλ με το Netflix ώστε να φτιάχνουν μόνο για εκεί πράματα κατά τα επόμενα χρόνια. Ο επόμενος κύκλος θα ονομάζεται The Haunting of Bly Manor, ενώ θα βασιστεί στο Στρίψιμο της Βίδας του Henry James, το οποίο στο παρελθόν έχει αποτελέσει τη βάση για το αριστουργηματικό The Innocents του 1961.

Στην πράξη, βέβαια, ο Flanagan έτσι κι αλλιώς δούλευε ουσιαστικά σχεδόν αποκλειστικά για το Netflix, αφού τα τίμια λαϊκά horror φιλμ του Absentia, Before I Wake, Hush και Gerald’s Game, ενώ παράλληλα ετοιμάζει το Doctor Sleep, δηλαδή το sequel της Λάμψης του Stephen King. Γεμάτο πρόγραμμα γενικά.

Best of internet