Quantcast

Ο Τζόρνταν Πιλ του Get Out αναβιώνει το τηλεοπτικό Twilight Zone, και πιστεύει ότι το έχουμε ανάγκη

Ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζεται για την κυκλοφορία της νέας του ταινίας στις αρχές του 2019

THE NERDSTREAM

16 Αυγούστου 2018

Ελάχιστα είναι τα τηλεοπτικά προϊόντα που έχουν χαραχτεί τόσο βαθιά στο ασυνείδητο της pop κουλτούρας όσο το The Twilight Zone. Μπορεί να μην ήταν η πρώτη τέτοια τηλεοπτική σειράς ανθολογίας με θεματολογία sci-fi και μυστηρίου, αλλά το δημιούργημα του εξαιρετικού Rod Serling από τα 50s και τα 60s βούτηξε βαθιά μέσα στην παράνοια και τους φόβους της σύγχρονης αμερικάνικης κοινωνικής ζωής με τον πιο διασκεδαστικό και εθιστικό τρόπο.

Φυσικά, πολλοί από εμάς γνωρίσαμε το Twilight Zone μέσα από το τηλεοπτικό remake των 80s και, κυρίως, την ομώνυμη ταινία της ίδιας εποχής που ανέλαβε να κάνει πραγματικότητα ο Στίβεν Σπίλμπεργκ. Στη συνέχεια, βέβαια, υπήρξε κι άλλο ένα αποτυχημένο remake το 2002 που, δικαίως, ακυρώθηκε μετά από έναν μόλις κύκλο.

Στο μεταξύ, τι είναι αυτό που μας κάνει να νιώθουμε ότι χρειαζόμαστε άλλο και μια τρίτη αναβίωση της κλασικής σειράς; Η αλήθεια είναι πως η απάντηση βρίσκεται στο όνομα του δημιουργού. Και ναι, αυτός είναι ο Τζόρνταν Πιλ, ο άνθρωπος που αγαπήσαμε μέσα από το εξαιρετικό sketch show Key & Peele κι έπειτα προκάλεσε έναν υπέρ του δέοντος δικαιολογημένο πανικό με το περσινό Get Out.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, λοιπόν, το CBS ανέθεσε στον Πιλ να ετοιμάσει ένα reboot του Twilight Zone, με την παραγωγή να αναμενόταν να ξεκινήσει μέσα στο 2018. Αυτήν τη βδομάδα, ο Πιλ μίλησε με το Variety και αναφέρθηκε εκτεταμένα στο πώς βλέπει την αναβίωση της σειράς και ποια πιστεύει ότι μπορεί να είναι η θέση της μέσα στο σημερινό κοινωνικό περιβάλλον.

Αρχικά αναφέρει πως ήταν τρομοκρατημένος, μιας και το άγχος απέναντι σε μια τόσο καταξιωμένη σειρά ήταν τεράστιο, κι έτσι αποφάσισε να μην το κάνει. Όταν όμως το κανάλι τον ξαναπροσέγγισε μετά από μερικούς μήνες, το ξανασκέφτηκε κι αποφάσισε πως θέλει να συνεχίσει την αποστολή του Rod Serling, μιας και θεώρησε πως το Twilight Zone ήταν μια σειρά που βοήθησε την Αμερική να κοιταχτεί στον καθρέφτη.

Παράλληλα, η νέα ταινία του Πιλ, με τον λιτό τίτλο Us, αναμένεται μέσα στον Μάρτιο του 2019, κι αυτή ήταν η πρώτη επίσημη αφίσα της:

Best of internet