Quantcast

Ο Τζος Γουίντον επιστρέφει με νέα sci-fi σειρά κι ελπίζουμε ξανά σε στιγμές Firefly

Όχι και τόσο πολύ σε στιγμές Dollhouse βέβαια

THE NERDSTREAM

16 Ιουλίου 2018

Αχ, ο Τζος Γουίντον. Είναι τρομερό πώς ο σύγχρονος πατριάρχης της nerd κουλτούρας εδώ και δύο δεκαετίες έχει ταυτόχρονα δυσκολευτεί τόσο πολύ να βρει την σταθερή θέση του σ’ αυτήν. Ναι, από τη μία πλευρά, ο Γουίντον έγραψε τις υπερεπιτυχίες Buffy the Vampire Slayer, Toy Story, The Cabin in the Woods, μας χάρισε το πρώτο Avengers κι επίσης δημιούργησε το υπερκλασικό run του Astonishing X-Men. Παράλληλα, όμως, είδε τις σειρές του Firefly (καρδούλα) και Dollhouse να κόβονται άδοξα, ενώ η εμπλοκή του με το κινηματογραφικό σύμπαν της DC στα Justice League και Batgirl δεν βγήκε και σε πολύ καλό εδώ που τα λέμε.

Έτσι λοιπόν, απ’ ό,τι φαίνεται ο Γουίντον επιστρέφει σ’ αυτά που γνωρίζει καλύτερα. Δηλαδή στην Buffy (με νέο κόμικ) και στην φιλόδοξη πλην λαϊκή sci-fi τηλεόραση. Τέτοια είναι κι η περίπτωση του The Nevers, της νέας του σειράς όπου θα παρακολουθήσουμε ένα επικό sci-fi δράμα για μια ομάδα βικτωριανών γυναικών που ανακαλύπτουν ότι διαθέτουν ασυνήθιστες ικανότητες.

Τη σειρά διεκδικούσαν τόσο το Netflix όσο και το ΗΒΟ, με το δεύτερο τελικά να την εξασφαλίζει χωρίς καν να παραγγείλει πιλότο, για να δει αν του αρέσει βρε παιδί μου. Ακόμα δεν γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το The Nevers, αλλά γνωρίζουμε ότι ο Γουίντον θα έχει πόστο σκηνοθέτη, σεναριογράφου και παραγωγού στην σειρά, οπότε θα πρόκειται για ένα φουλ-ον προσωπικό πρότζεκτ – κάτι το οποίο καλωσορίζουμε με ιδιαίτερη ευχαρίστηση.

Best of internet