Quantcast

Το Netflix ετοιμάζει σειρά με τον Σίγκμουντ Φρόυντ να πολεμάει το έγκλημα

Λογικά στο τέλος θα φταίει για όλα η μητέρα τους

THE NERDSTREAM

6 Ιουλίου 2018

Πολλά έχουν δει τα μάτια μας, φίλοι και φίλες, μα αυτό μας φέρνει τρόμο – μαζί με απωθημένες τραυματικές αναμνήσεις από την παιδική μας ηλικία. Θα μπούμε κατευθείαν στο ψητό, λοιπόν, γιατί αλλιώς ενδέχεται οι συνειρμοί μας να παρασυρθούν. Ούτε στα πιο τρελά όνειρα που δεν λέμε ούτε στον ψυχαναλυτή μας δεν θα φανταζόμασταν ότι μια από τις επόμενες σειρές του Netflix θα περιελάμβανε έναν νεαρό Σίγκμουντ Φρόιντ να πολεμάει το έγκλημα στην Βιέννη του 19ου αιώνα με την βοήθεια ενός μπάτσου κι ενός μέντιουμ.

Ναι, καλά διαβάσατε, δεν πρόκειται για σύμπτωμα κάποιου ψυχωσικού επεισοδίου σας ούτε για δικιά μας ασυνείδητη γλωσσική παραδρομή. Ο Φρόιντ θα έχει την δική του σειρά, στην οποία θα κυνηγάει έναν serial killer (με καταπιεστική μητέρα, εικάζουμε), ο οποίος τρομοκρατεί την Βιέννη – λογικά με κάποιο φαλλικό σύμβολο, ας πούμε ένα μεγάλο μαχαίρι ή ένα μακρύκαννο πιστόλι. Η σειρά θα έχει 8 επεισόδια και θα πάρει την μορφή ενός police procedural τύπου Law and Order και τα σχετικά.

Προφανώς, μετά την επιτυχία του Dark, το Netflix επεκτείνεται στην Ευρωπαϊκή αγορά – και το Freud θα είναι η πρώτη του original παραγωγή στην Αυστρία. Δεν γνωρίζουμε ποια ενόρμηση ζωής ή ενόρμηση θανάτου οδήγησε την streaming πλατφόρμα στο να διαλέξει τον πατέρα της ψυχανάλυσης ως πρωταγωνιστή ενός τέτοιου πρότζεκτ, αλλά είναι κάτι που το στηρίζουμε με όλη μας την ψυχή. Το περιμένουμε με ανυπομουνησία- εεε, με ανυπομονησία δηλαδή. Δεν σημαίνει κάτι. Αλήθεια. Ας μην το υπεραναλύσουμε.

Best of internet