Quantcast

Το κλασικό sci-fi έπος Foundation του Ασίμωφ έρχεται τελικά στην τηλεόραση από την Apple

Με παραγωγούς τους David S. Goyer και Josh Friedman

THE NERDSTREAM

13 Απριλίου 2018

Υπέροχα τα νέα για τους φίλους και τις φίλες της κλασικής, επικής, σκληροπυρηνικής επιστημονικής φαντασίας. Κι αυτό γιατί το Foundation (Θεμέλιο ελληνιστί), δηλαδή η υπερ-κλασική sci-fi τριλογία του πρωτομάστορα του είδους Ισαάκ Ασίμωφ, φαίνεται να βρίσκει τελικά τον δρόμο της για την οθόνη μετά τα χίλια κύματα απ’ τα οποία έχει περάσει εδώ και σχεδόν 70 χρόνια. Τα πρώτα τρία βιβλία του Foundation εκδόθηκαν από το 1951 έως το 1953, κι από τότε κυκλοφόρησαν δύο prequels και δύο sequels μέχρι τον θάνατο του συγγραφέα το 1993.

Αυτήν τη βδομάδα, λοιπόν, μαθεύτηκε ότι επιτέλους θα καταφέρει να έρθει στις οθόνες μας από την Skydance για λογαριασμό της Apple. Την παραγωγή της νέας σειράς έχουν αναλάβει οι David S. Goyer και Josh Friedman (οι οποίοι θα είναι και showrunner), γεγονός εξαιρετικά ελπιδοφόρο, αφού ο πρώτος έχει υπογράψει τα σενάρια ταινιών σαν τα Blade, Dark City και Batman Begins, ενώ ο δεύτερος των War of the Worlds και Terminator: The Sarah Connor Chronicles. Φυσικά, το υπερφιλόδοξο αυτό project θα περιλαμβάνει ένα τιτάνιο έργο εκ μέρους των δημιουργών, μιας και η πολυπλοκότητα και η έκταση του Foundation ξεπερνάει κατά πολύ το μέγεθος της μέσης τηλεοπτικής σειράς.

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που αποπειράται μια μεταφορά του Foundation σε οθόνη. Η New Line είχε αναλάβει το 1998 να το κάνει, αλλά το παράτησε για να ασχοληθεί με το Lord of the Rings. Δέκα χρόνια αργότερα, η Columbia προσέλαβε τον Roland Emmerich για να σκηνοθετήσει, αλλά το πράμα ναυάγησε λίγο καιρό αργότερα. Μετά ήρθε η σειρά του HBO να δοκιμάσει την τύχη του, αναθέτοντας στον Jonathan Nolan να ετοιμάσει μια σειρά βασισμένη στα βιβλία. Ναι, καλά το μαντέψατε, ούτε αυτό τους έκατσε τελικά.

Η αλήθεια είναι πως τώρα, που όλα τα δίκτυα ψάχνουν μανιωδώς το επόμενο Game of Thrones αγοράζοντας αδιακρίτως τα τηλεοπτικά δικαιώματα για ό,τι υπάρχει και δεν υπάρχει, είναι μάλλον η πιο πρόσφορη εποχή για να καταφέρουμε να δούμε επιτέλους το Foundation όπως του αξίζει. Δηλώνουμε την εμπιστοσύνη μας στους Goyer/Friedman και περιμένουμε καρτερικά.

Best of internet