Quantcast

Breaking Bad: Ψηφίστε την κορυφαία στιγμή της σειράς που κλείνει σήμερα 15 χρόνια

Η αγαπημένη σειρά του Vince Gilligan για την ιστορία του καθηγητή χημείας που γίνεται BADASS αρχιβαρώνος του meth, κλείνει μια δεκαπενταετία

Σπύρος Μαυρογιάννης

20 Ιανουαρίου 2018

Ίσως για κάποιους φαίνεται λίγος καιρός αλλά είναι ακριβώς σαν σήμερα, στις 20 Ιανουαρίου του 2008, όταν μια σειρά που θα καταγραφόταν σαν μια από τις σημαντικότερες στην ιστορία των τηλεοπτικών παραγωγών, έπαιζε το πρώτο της επεισόδιο στο κανάλι AMC. Η μυθοπλασία του Vince Gilligan για έναν ήσυχο και αγαθιάρη καθηγητή χημείας που μετατρέπεται μέσα σε μερικές σεζόν σε πανίσχυρο μεγιστάνα της μεθαμφεταμίνης αγαπήθηκε με πάθος από εκατομμύρια τηλεθεάτες και μάζεψε μερικά βραβεία από διάφορες κατηγορίες, συμπληρώνει 15 ακριβώς χρόνια ζωής.

Το Breaking Bad και η ιστορία του Walter White, του βοηθού του Jesse Pinkman, της οικογένειας του, του Hank του αστυνομικού άντρα της γυναίκας του, μερικών πολύ σκληρών εμπόρων ναρκωτικών που δεν κατάφεραν να τον βάλουν κάτω και φυσικά του δικηγόρου Saul Goodman, του ανθρώπου στον οποίο βασίστηκε και το εξαιρετικό spin-off Better Call Saul, κλείνει μια δεκαπενταετία.

Μέσα στην σκηνοθετική και σεναριακή κλιμάκωση της σειράς μέχρι το αδιαμφίσβητητα υπέροχό της φινάλε ζήσαμε μερικές κορυφαίες στιγμές αναμετρήσεων, συγκίνησης, έκπληξης και γέλιου. Επειδή μας ήταν πολύ δύσκολο να τις βάλουμε εμείς σε μια κατάταξη από την καλή στην καλύτερη, σκεφτήκαμε να βάλουμε εσάς να το κάνετε. Και να διαλέξετε ποια από τις παρακάτω στιγμές είναι η κορυφαία στιγμή του Breaking Bad.

2950

Όταν ο Walter White ήταν αυτός που χτυπάει

Ίσως μια από τις πιο αναγνωρίσιμες ατάκες της σειράς και φαβορί για την πρώτη θέση. Η γυναίκα του Skyler θέλει να καταφύγει στην αστυνομία γιατί θεωρεί πώς ο Mr. White βρίσκεται σε κίνδυνο. Αυτό που δεν ξέρει είναι ότι ο Κύριος White είναι ο ίδιος ο κίνδυνος…

2692

Όταν ο Gus Fring πεθαίνει, και φτιάχνει τη γραβάτα του

Σαχλή εκ πρώτης όψεως αλλά όταν έχεις δει τι είναι και τι μπορεί να κάνει ο Gus, πολύ ταιριαστή σκηνή.

1878

Όταν ο Walter λέει "SAY MY NAME"

You’re goddamn right.

1491

Όταν ο Walter White ρίχνει μια χημική βόμβα στο δωμάτιο του Tuco

H στιγμή που ο Walter White μετατρέπεται σε Heisenberg για πρώτη φορά και ίσως η πρώτη στιγμή στη σειρά που αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό που παρακολουθούμε θα μείνει στην ιστορία των EPIC BADASS τηλεοπτικών στιγμών.

1087

Όταν ο Walter σκοτώνει τους ναζί

Μια απολαυστική σκηνή τόσο για τότε που γυρίστηκε όσο και τώρα, το 2018. Είναι πάντα ευχάριστο να πεθαίνουν μερικοί ναζι.

1028

Όταν ο Gus Fring δολοφονεί ένα ολόκληρο καρτελ

ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.

924

Όταν στο επικό φινάλε της σειράς ο Walter White χαιδεύει τα εργαλεία του

Αγάπη μόνο.

871

Όταν αυτή η μπανιέρα καταλήγει με αυτόν τον τρόπο στον κάτω όροφο

Βασικά μαθήματα χημείας, σε περίπτωση που θέλετε να διαλύσετε ένα πτώμα.

814

Όταν ο Walter ψάχνει τα λεφτά στην καταπακτή και το χάνει

Psychotic Meltdown.

754

Όταν οι ναζί δολοφονούν τον Hank

Ο Hank υπήρξε ένας εξαιρετικά καλογραμμένος και απολαυστικός χαρακτήρας. Η σκηνή του θανάτου του απο τα χέρια του ναζί ψυχοπαθούς τρόμπα ήταν πολύ δυσάρεστη και πολύ ωραία δραματουργία.

752

Όταν η κοπέλα του Jesse, Jane, πεθαίνει από τον εμετό της

Ίσως μια από τις σκηνές της σειράς που μας έκαναν να μισήσουμε τον Walter White περισσότερο απο ποτέ.

675

Όταν αυτό το διαφημιστικό μας έπεισε να πάρουμε τηλέφωνο τον Saul

Yep. Άξιζε μια σειρά για πάρτη του.

660

Όταν ο Jesse Pinkman αναφωνεί YEAH SCIENCE

Ίσως το μοτο που περιγράφει πως μπορούμε να κατανοήσουμε την αρχή του σύμπαντος, την εξέλιξη των ειδών, το αιώνιο μέλλον και το αχανές παρελθόν να είναι αυτές οι τρείς λέξεις. ΥEAH SCIENCE BITCH.

590

Όταν ο Walter ενεργοποιεί ένα "sniper" εναντίον των πρωην συνεταίρων του

Ο Walter έχει φτάσει στο ανώτερο επίπεδο badass-οσύνης σε αυτή την αμφίεση προς το τέλος της σειράς. Η σκηνή με το ψεύτικο sniper στα μουνόπανα πρωην συνεργάτες του τα λέει όλα.

584

Όταν αυτή η πιτσα καταλήγει σε αυτή την σκεπή

Οι φανς της σειράς που αγαπούν αυτή την επική σκηνή μεχρι και σήμερα ρίχνουν για πλάκα πίτσες στη σκεπή του συγκεκριμένου σπιτιού στο Νέο Μεξικό.

569

Όταν σε ένα λεπτό πεθαίνουν όλοι οι μάρτυρες κατηγορίας

Οι κορυφαίες σκηνές σε όλα τα γκανγκστερικά φιλμ από τον Νονό μεχρι σήμερα είναι αυτές των ξεκληρισμάτων. Το breaking bad κατείχε πολύ καλά αυτή την τέχνη.

474

Όταν ο Walter με τον Jesse μαγειρεύουν μαζί για πρώτη φορά στο τροχόσπιτο

Μια υπέροχη φιλία ξεκινάει.

431

Όταν ο Walter White αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει κι άλλος μάγειρας στην πόλη

O Mr. White παρουσίασε μια σειρά από badass στιγμές στη διάρκεια της σειράς, όσο εξελισσόταν από καλοκάγαθος καθηγητής σε βαρώνος της μεθαμφεταμίνης. Την στιγμή που μαθαίνει ότι υπάρχει κι άλλος μάγειρας στην πόλη και μάλιστα αυτός δεν είναι καν καλός, πηγαίνει να του πει δυο λογάκια με έναν τρόπο που μας πείθει ότι αυτό που θα ακολουθήσει στη σειρά δεν θα έχει πολύ σχέση με τον καθηγητή που γνωρίσαμε.

419

Όταν ο Walter White προσπαθεί να πιάσει αυτή τη μύγα

Για ένα ολόκληρο επεισόδιο…

345

Όταν ο Jesse σκοτώνει τον Gale

Ο Jesse Pinkman είναι και αυτός ένας χαρακτήρας που πραγματοποιεί μια “breaking bad” μεταμόρφωηση στην διάρκεια της σειράς. Ίσως αυτή η στιγμή να είναι μια από τις πιο στενάχωρες όταν πραγματοποιεί μια κατά παραγγελία δολοφονια του Gale.

305

Όταν ο Walter σκοτώνει τον Mike

Ίσως ο Mike να είναι ένας χαρακτήρας που σηκώνει απο μόνος του μια spin-off σειρά, επειδή είναι ένας από τους πιο καλογραμμένους ελκυστικούς και γαμιστερούς χαρακτήρες της σειράς. Στο σημείο που ο Walter τον σκοτώνει δακρύσαν και οι πέτρες.

290

Όταν ο Gus δολοφονεί τον μπράβο του Victor

Σε μια σκηνή που ακόμα και ο Mike νιώθει δυσφορία, ξέρεις ότι είναι μια ΑΚΡΑΙΑ σκηνή. Ο Gus ένας απο τους πιο αμείλικτους και αδυσώπητους χαρακτήρες της σειράς σκίζει μπροστά στα μάτια τών έκθαμβων Jesse και Walter τον λαιμό του Victor χωρίς να ανεβάσει παλμούς.

274

Όταν ο Walter White μένει με τα εσώρουχα

Αυτό το βρακί τώρα κοστίζει 10 χιλιάρικα.

265

Όταν ο Walter White αγοράζει αυτό το αμάξι και φοράει αυτό το καπέλο

FACT: Οι πωλήσεις των Fedora καπέλων εκτοξεύτηκαν εκείνη τη χρονιά.

264

Όταν πέφτει αυτό το αεροπλάνο στο τέλος της δεύτερης σεζόν

Αυτό το αρκουδάκι.

222

Όταν ο Walter White αποχαιρετά την γυναίκα και το παιδί του

Ίσως η σκηνή που περιγράφει πιο χαρακτηριστικά ολόκληρο τον χαρακτήρα του Walter, σε μια ατάκα.

186

Όταν ο Tuco σκοτώνει το μπράβο του

O Tuco φαινόταν απο την αρχή ένας τύπος που δεν θα ‘πρεπε να μπλέξεις μαζί του. Αλλά εκείνη τη στιγμή που σκοτώνει με γυμνές γροθιές έναν μπράβο του μπροστά στον έκθαμβο (και “μεταμφιεσμένο”) Walter White και τον Jesse μάλλον το έκανε αρκετά σαφές. Fun Fact: Στο αρχικό σενάριο ο Jesse ήταν στη θέση του μπράβου αλλά o Vince Gilligan αγάπησε τόσο τον Aaron Paul που τον κράτησε σε όλη τη σειρά.

Best of internet