Quantcast

Δεν θα σταματήσει να βγάζει specials του Dave Chappelle όσες κι αν είναι οι αντιδράσεις, δήλωσε το αφεντικό του Netflix

Σημασία έχει να πατιούνται αυτά τα γλυκά γλυκά clicks, είτε είναι από hate είτε όχι

THE NERDSTREAM

1 Δεκεμβρίου 2022

Εδώ και καιρό τα stand-up specials του σπουδαίου κωμικού Dave Chappelle έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Ο Chappelle μοιάζει να έχεις αναπτύξει μια εμμονή με τα μέλη της LGBT κοινότητας, κι ειδικά τις trans γυναίκες, αφού απ’ ό,τι φαίνεται θεωρεί την ίδια την ύπαρξή τους ένα μεγάλο αστείο που σκοπεύει να κάνει ξανά και ξανά.

Αυτό το μοτίβο συνεχίστηκε και στο τελευταίο special του Chappelle, το The Closer, το οποίο προκάλεσε αντιδράσεις για τα τρανσφοβικά του αστεία. Εντός της πλατφόρμας, υπήρξαν επίσης διαμαρτυρίες από trans εργαζόμενους, κάτι στο οποίο το Netflix απάντησε θέτωντας σε διαθεσιμότητα τρεις από αυτούς (εξαναγκάζοντάς τους έτσι έμμεσα σε παραίτηση), ενώ απέλυσε κι άλλον έναν με την πρόφαση της διαρροής confidential πληροφοριών.

Πριν λίγες μέρες, ο CEO του Netflix, Reed Hastings, βρέθηκε στο DealBook Summit των New York Times και όταν ρωτήθηκε για το πώς διαχειρίζεται αμφιλεγόμενα ζητήματα η πλατφόρμα απάντησε πως θα συνεχίζει να βγάζει specials του Chappelle “ξανά και ξανά”. Συγκεκριμένα για το The Closer δήλωσε πως ήταν ένα από τα πιο διασκεδαστικά specials που έχει βγάλει ποτέ το Netflix, ότι του αρέσει που είναι προβοκατόρικο και ότι ευθυγραμμίζεται με την πολιτική της πλατφόρμας για την ψυχαγωγία.

Για την ιστορία, το Netflix αγόρασε το The Closer για 24,1 εκ. δολάρια, ένα σαφέστατα πολύ μεγάλο ποσό για εξασφάλιση stand-up special για streaming πλατφόρμα. Είναι προφανές ότι το Netflix γουστάρει το controversy γιατί φέρνει παραπάνω ορατότητα και virality στο content του, είτε αυτό προέρχεται από ανθρώπους που συμφωνούν με τον Chappelle είτε από ανθρώπους που διαφωνούν. Με άλλα λόγια, η κυνική δήλωση του αφεντικού της πλατφόρμας είναι πάνω απ’ όλα οικονομική στην ουσία της, όπως θα αναμενόταν από ένα big tech boss.

Πάντως, μιας και το θέμα είναι καυτό και έχει μεγάλο ενδιαφέρον, μια εξαιρετική ανάλυση για τα όρια της κωμωδίας συγκεκριμένα σε σχέση με το τρανσφοβικό χιούμορ μπορείτε να βρείτε σε αυτό το βίντεο της Contra Points:

Best of internet