Quantcast

Ο Gary Oldman ετοιμάζεται να αποσυρθεί από την υποκριτική, το σινεμά αρχίζει ήδη να πονάει

Σκληρή απόφαση αλλά άμα το νιώθει τότε πρέπει να το κάνει, δεν θα κρίνουμε

THE NERDSTREAM

24 Νοεμβρίου 2022

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για τον Gary Oldman. Είναι αδύνατον να έχεις έστω μια στοιχειώδη επαφή με το σινεμά των τελευταίων τριών δεκαετιών και να μην έχεις θαυμάσει τις ερμηνείες του σε μια τεράστια γκάμα εμφανίσεων, από τα πρώιμα βήματα του Sid and Nancy και του The Firm μέχρι την καθιέρωση με το Rosencrantz and Guildenstern και το Dracula, κι από τους franchise ρόλους στο Harry Potter και την The Dark Knight τριλογία μέχρι τις ώριμες ερμηνείες του Tinker Tailor Soldier Spy και του Mank.

Αυτή τη στιγμή ο Oldman πρωταγωνιστεί στην spy thriller σειρά Slow Horses του Apple TV, η οποία στις αρχές Δεκεμβρίου επιστρέφει με την δεύτερη σεζόν της. Σε μια από τις συνεντεύξεις για τη σειρά λοιπόν, ο Oldman μίλησε στους Sunday Times και έριξε την βόμβα ότι ετοιμάζεται να αποσυρθεί από την υποκριτική. Ο λόγος που δίνει είναι ρεαλιστικός και ψύχραιμος: “Είχα μια αξιοζήλευτη καριέρα, αλλά οι καριέρες φθίνουν και έχω άλλα πράγματα που με ενδιαφέρουν εκτός της υποκριτικής.”

Να σημειώσουμε βέβαια ότι ο άνθρωπος είναι μόλις 65 ετών και θεωρητικά θα μπορούσε να έχει τουλάχιστον άλλη μια δεκαετία μπροστά του, αλλά ο ίδιος λέει πως θα προτιμούσε να μην δουλεύει στα 80 του – κι αυτό (πρέπει να) είναι απόλυτα κατανοητό και σεβαστό. Οι καλλιτέχνες δεν υπάρχουν για να μας διασκεδάζουν μέχρι να πεθάνουν, οπότε αφού δεν θα πάρουμε ποτέ εμείς συνταξούλα τότε τουλάχιστον ας πάρουν αυτοί. Πάντως ο Gary Oldman θα λείψει, αυτό είναι το μόνο βέβαιο.

Θυμίζουμε πάντως ότι ο επόμενος μεγάλος του κινηματογραφικός ρόλος (ίσως κι ο τελευταίος; ερώτημα) θα είναι στο Oppenheimer του Christopher Nolan που έρχεται το καλοκαίρι του 2023. Οπότε θα είναι μαζί μας σίγουρα μέχρι τότε. Ας κλείσουμε με ένα tribute από τα παιδικά μας χρόνια, αφού ακόμα κι όταν ήμασταν μικροί και άβγαλτοι από σινεμά είχαμε καταλάβει ότι κάτι σπουδαίο υπάρχει σε αυτόν τον άνθρωπο από την υπέροχη guest εμφάνισή του στο Friends:

Best of internet