Quantcast

Όλες οι ξένες σειρές που προκαλούμε τον Μάρκο Σεφερλή να διασκευάσει τώρα που έφαγε άκυρο το The Office

Ο κίνδυνος πέρασε, αλλά ΜΑΣ ΤΡΩΕΙ Ο ΚΩΛΟΣ ΜΑΣ

THE NERDSTREAM

15 Νοεμβρίου 2022

Ζήσαμε ένα συλλογικό παραλήρημα την προηγούμενη βδομάδα, φίλες και φίλοι, όταν κυκλοφόρησε η είδηση πως ο Μάρκος Σεφερλής έχει αγοράσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα από το The Office και πρόκειται να μεταφέρει στην ελληνική TV την αμερικάνικη εκδοχή της βρετανικής σειράς. Συγκεκριμένα, για να μιλάμε με στοιχεία, αρχικά παρουσιάστηκε ως αποκλειστική είδηση της εκπομπής Πρωινό Μας με τη Φαίη Σκορδά. Μέσα στο σαββατοκύριακο όμως ένας άλλος πυλώνας της ελληνικής δημοσιογραφίας, το Καλύτερα Δεν Γίνεται με τη Ναταλία Γερμανού, μίλησε με τον ίδιο τον Σεφερλή, ο οποίος διέψευσε κατηγορηματικά ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Δείτε εδώ στο 5.20:

 

Τα συναισθήματα που μας γεννά αυτή η εξέλιξη είναι ανάμεικτα, για να πούμε την αλήθεια. Από τη μία πλευρά, σίγουρα ανακουφιζόμαστε. Γλιτώσαμε μια πολιτισμική πυρηνική βόμβα εδώ, αν μη τι άλλο. Από την άλλη, είχαμε μια νοσηρή περιέργεια να δούμε πώς σκατά θα έμοιαζε αυτό το πράγμα. Και σίγουρα θα μας έδινε πολύ, ΠΟΛΥ υλικό για memes. Άλλωστε, το ενδεχόμενο ενός σεφερλίδικου The Office ξεκίνησε πράγματι ως running meme στο Facebook group μας, το ΒΙΝΤΕΟ ΚΛΑΜΠ, και για λίγο φοβηθήκαμε πως η ιστορία θα μας κατέγραφε ως υπεύθυνους (ή έστω συνυπεύθυνους) για αυτήν την τραγωδία.

Σε κάθε περίπτωση, τώρα που γλιτώσαμε τον κίνδυνο και μπορούμε να κάνουμε πλάκα με το όλο σκηνικό από απόσταση ασφαλείας, μπορούμε να ομολογήσουμε ότι η δημιουργικότητα του ελληνικού ίντερνετ ξέφυγε αυτές τις μέρες στο μέτωπο Σεφερλής-Office. Κι ακόμα κι αν τελικά η πραγματικότητα δεν αντέγραψε τα memes, εκείνα συνεχίζουν να τις δίνουν πρωτογενές υλικό που ξεπερνάει την πιο αρρωστημένη φαντασίωση του πιο βιτσιόζου τηλεοπτικού παραγωγού. Ας πούμε, πώς αλλιώς να περιγράψουμε το κάλεσμα για ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ σεφερλίδικες διασκευές ξένων σειρών:

Αυτό είναι ένα κάλεσμα στο οποίο ανταποκρίθηκαν 382 (!), κι αν έχετε το κουράγιο μπορείτε να διαβάσετε τις απαντήσεις εδώ. Πολλά μέλη του γκρουπ όμως το πήγαν πολύ παραπέρα κι αποφάσισαν να οπτικοποιήσουν τα μιάσματα που βγήκαν από την συλλογική ψηφιακή φαντασία. Και μπορεί να μην είστε έτοιμοι γι’ αυτό, κι ίσως κανένας άνθρωπος να μην υπάρξει ποτέ έτοιμος, αλλά ακολουθούν ΟΛΕΣ ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΣΕΙΡΕΣ (και κάποιες ταινίες) ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΥΑΣΕΙ Ο ΣΕΦΕΡΛΗΣ. Με πολλά λογοπαίγνια. Απολαύστε ψύχραιμα και υπεύθυνα, και προσοχή τι εύχεστε στο ίντερνετ παιδιά. Οι Θεοί μπορεί να το κάνουν πραγματικότητα για να σας εκδικηθούν.

Best of internet