Quantcast

Έφυγε από τη ζωή η Julee Cruise, αιθέρια φωνή του Twin Peaks

Η σταθερή συνεργάτιδα των David Lynch και Angelo Badalamenti πέθανε σε ηλικία 65 ετών

THE NERDSTREAM

10 Ιουνίου 2022

Έτσι ξαφνικά, φίλες και φίλοι, μαθεύτηκε σήμερα ότι χάθηκε η αιθέρια και ονειρική φωνή που τόσα χρόνια συνόδευε τη μουσική του Twin Peaks. Η Julee Cruise, τραγουδίστρια και μουσικός που συνεργάστηκε για δεκαετίες με τον David Lynch και τον Angelo Badalamenti, συνθέτη της μουσικής της σειράς, πέθανε χτες σε ηλικία 65 ετών. Την είδηση γνωστοποίησε ο σύζυγός της, ο συγγραφέας Edward Grinnan, με τον εξής αποχαιρετισμό στο Facebook:

Η Cruise ήταν βεβαίως πιο γνωστή για το Falling, το βασικό τραγούδι του Twin Peaks (το οποίο στην instrumental εκδοχή του αποτελεί επίσης το theme της σειράς), το οποίο ερμήνευσε στον πρώτο κύκλο το 1989. Η συνεργασία της με τον Lynch και τον Badalamenti είχε ξεκινήσει λίγα χρόνια νωρίτερα, με το Mysteries of Love στο soundtrack του Blue Velvet το 1986, ενώ εμφανίστηκε επίσης στην ταινία Twin Peaks: Fire Walk With Me και στην τηλεοπτική επιστροφή της σειράς το 2017.

Εκτός αυτών, κυκλοφόρησε διάφορα προσωπικά albums ενώ στο σινεμά έκανε επίσης την μουσική παρουσία της στο Until the End of the World του Wim Wenders όπου διασκεύασε το Summer Kisses, Winter Tears του Elvis Presley. Κατά τ’ άλλα, την δεκαετία του ’90 υπήρξε μέλος της touring band των B-52’s και συνεργάστηκε με μουσικούς σαν τον Moby και τους Handsome Boy Modeling School μεταξύ άλλων.

Πάντα όταν πεθαίνει κάποιος συντελεστής του Twin Peaks κάτι ραγίζει μέσα μας, και ο χαμός της φωνής της Julee Cruise πονάει λίγο περισσότερο. Ουφ. RIP γμτ. <3

Best of internet