Quantcast

Όχι πως έκανε επιτυχία, αλλά το reunion Friends έφτασε το Wonder Woman 1984 σε streaming νούμερα

Ο πλανήτης δεν θα ξεπεράσει ποτέ τα Φιλαράκια απ’ ό,τι φαίνεται

THE NERDSTREAM

1 Ιουνίου 2021

Σε περίπτωση που ζείτε κάτω από κάποια πέτρα ή είστε κάτω από 18 χρονών κι αναρωτιέστε τι σκατά είναι αυτά τα Φιλαράκια που ασχολούνται όλοι οι boomers, τότε θα έχετε πάρει πρέφα πως πριν από μερικές μέρες κυκλοφόρησε το πολυαναμενόμενο Friends reunion που έφερε μαζί ξανά μετά από χρόνια όλο το καστ της σειράς.

Ήταν αναμενόμενο βέβαια πως το τηλεοπτικό special θα έκανε επιτυχία, αλλά η ανάγκη του κόσμου για wholesome νοσταλγία εκτίναξε τα νούμερα σε βαθμό που κατέστησε το reunion έναν από τους πιο πετυχημένους streaming τίτλους όλης της χρονιάς. Σύμφωνα με την εταιρεία τηλεοπτικών analytics TVision, το Friends: The Reunion παρακολούθησε το 29% των αμερικάνικων νοικοκυριών με streaming πλατφόρμες την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του.

Για να καταλάβουμε πόσο μεγάλο είναι αυτό το νούμερο, ας σκεφτούμε ότι το Wonder Woman 1984 που κυκλοφόρησε επίσης στο HBO Max τα Χριστούγεννα το είδε το 32% των ίδιων νοικοκυριών τη μέρα της πρεμιέρας του. Από τη μία λοιπόν μιλάμε για ένα τηλεοπτικό special μιας σειράς που έχει τελειώσει εδώ και 17 χρόνια κι από την άλλη έχουμε μια superhero υπερπαραγωγή με budget 200 εκ. δολάρια. Ζαλιστικό, έτσι;

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία πάντως, για τους λάτρεις της στατιστικής, το κοινό που είδε την πρεμιέρα του reunion ήταν κατά 55,4% γυναικείο και η πλειοψηφία ανήκε στην ηλικιακή κατηγορία 35-54, δηλαδή εκείνη που πρόλαβε καλύτερα τα Φιλαράκια την εποχή που παίζονταν κανονικά.

Best of internet