Quantcast

Οι Καζακστανοί της Αμερικής ζητάνε από τα κινηματογραφικά βραβεία να αποκλείσουν το Borat 2

Ενώ από την άλλη η κυβέρνηση του Καζακστάν είπε να το χρησιμοποιήσει για τουριστικούς λόγους

THE NERDSTREAM

17 Νοεμβρίου 2020

Μας έχει δώσει ήδη μπόλικο ψωμάκι η νέα ταινία Borat στις λίγες βδομάδες που έχουν περάσει από την κυκλοφορία της. Δεν είναι μόνο ότι ο Sacha Baron Cohen κέρασε πλούσιο υλικό μπροστά και πίσω από τις κάμερες ή ότι είχε βάλει στο μάτι να ρίξει Donald Trump και Mark Zuckerberg. Είναι κι ότι έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε ανθρώπους που βρήκαν το περιεχόμενό του προσβλητικό, αλλά όχι επειδή είναι συντηρητικοί Αμερικάνοι.

Όπως και στην προηγούμενη ταινία Borat, υπήρξαν αντιρρήσεις από Καζακστανούς σχετικά με την αναπαράσταση της χώρας τους, την οποία θεωρούν ρατσιστική και προσβλητική. Κι ενώ η κυβέρνηση του Καζακστάν αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το Borat 2 για να αυξήσει τον τουρισμό της, οι Καζακστανοί των ΗΠΑ έχουν κάπως διαφορετική γνώμη.

Πιο συγκεκριμένα, η Kazakh American Association εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας από τα Όσκαρ, τις Χρυσές Σφαίρες, τα Directors Guild of America Awards και τα British Academy of Film and Television Arts Awards να αποκλείσουν το Borat Subsequent Moviefilm από τα βραβεία τους. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, θεωρούν ότι η ταινία προωθεί το whitewashing, τα στερεότυπα, τον ρατσισμό, το cultural appropriation και την ξενοφοβία.

Προς το παρόν, ούτε η Amazon ούτε ο Cohen έχουν απαντήσει κάτι όσον αφορά τις κατηγορίες, ενώ αναμένουμε να δούμε αν όλα αυτά θα ληφθούν υπόψιν από τα προαναφερθέντα βραβεία όσο πλησιάζει η awards season.

Best of internet