Quantcast

Όλο το Hollywood αποχαιρετά τον Sean Connery, αιώνιο James Bond της μεγάλης οθόνης

Ο θρυλικός ηθοποιός έφυγε από τη ζωή το Σάββατο σε ηλικία 90 ετών

THE NERDSTREAM

2 Νοεμβρίου 2020

Το 2020 συνεχίζει ακάθεκτο, αλύπητο, απαράδεκτο. Μέσα στο σαββατοκύριακο, μαθεύτηκε ότι έφυγε από τη ζωή ο Sean Connery, ο πρώτος και σπουδαιότερος James Bond της μεγάλης οθόνης, σε ηλικία 90 χρονών στο σπίτι του στις Μπαχάμες μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα επιδείνωσης της υγείας του.

Προφανώς, ο Connery ήταν πολλά περισσότερα πράγματα από 007. Ήταν ένας οσκαρικός ηθοποιός, έχοντας πάρει το αγαλματίδιο για τους The Untouchables. Ακόμα περισσότερο, ήταν μια σπουδαία κινηματογραφική φυσιογνωμία που αγαπήσαμε μέσα από ταινίες όπως τα The Hunt for Red October, Highlander, Indiana Jones and the Last Crusade, The Name of the Rose και The Rock, μεταξύ πολλών άλλων. Και, φυσικά, η κληρονομιά που αφήνει πίσω του είναι μεγάλη, ανυπολόγιστη καλλιτεχνικά αλλά και προβληματική κοινωνικά.

Δεσμευόμαστε να γράψουμε περισσότερα για τον τεράστιο ηθοποιό σήμερα, αλλά προς το παρόν παραθέτουμε κάποιους από τους πολλούς (αμέτρητους) αποχαιρετισμούς  της κινηματογραφικής βιομηχανίας (και όχι μόνο) μετά την στενάχωρη είδηση για τον θάνατο του Connery.

Best of internet