Quantcast

Διάσωση των σινεμά για να επιβιώσουν από την πανδημία ζητούν Martin Scorsese, James Cameron και Clint Eastwood

Υπογράφοντας μαζί με αρκετούς ακόμα δημιουργούς μια ανοιχτή επιστολή προς την αμερικάνικη πολιτεία

THE NERDSTREAM

8 Οκτωβρίου 2020

Τα πράγματα είναι δύσκολα για το παγκόσμιο σινεμά. Όχι μόνο ακυρώθηκαν φέτος πολλά φεστιβάλ και μεγάλες πρεμιέρες, αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα σημαντικό κομμάτι των αιθουσών να μην καταφέρει καν να επιβιώσει φέτος το χειμώνα όσο παραμένει παγωμένη η κινηματογραφική αγορά λόγω covid. Συνολικά, λοιπόν, το καλλιτεχνικό και επιχειρηματικό οικοσύστημα που ονομάζουμε “σινεμά” ενδέχεται να είναι πολύ διαφορετικό σε λίγο καιρό.

Ήδη από τον περασμένο Μάρτιο, σκηνοθέτες σαν το Christopher Nolan ζήτησαν από την αμερικάνικη κυβέρνηση να διασώσει την κινηματογραφική κοινότητα που απειλείται με καταρράκωση εν μέσω πανδημίας. Σήμερα, σχεδόν 6 μήνες μετά, δεν έχουν γίνει και πολλά. Αυτές τις μέρες η αλυσίδα Cineworld αποφάσισε να κλείσει, αφήνοντας άνεργους 45.000 ανθρώπους. Την ίδια ώρα, πλατφόρμες και στούντιο προετοιμάζονται εν μέρει για αντικατάσταση της αίθουσας από το streaming.

Μέσα στη βδομάδα, χολιγουντιανοί σκηνοθέτες και παραγωγοί συνυπέγραψαν μια επιστολή προς την αμερικάνικη γερουσία και την βουλή των αντιπροσώπων ζητώντας να επέμβουν προκειμένου να διασωθεί η κινηματογραφική η βιομηχανία. Οι μεμονωμένοι δημιουργοί ενώνουν τη φωνή τους με τις ενώσεις National Association of Theater Owners, Directors Guild of America και Motion Picture Association, ζητώντας οικονομική βοήθεια για το σινεμά.

Σύμφωνα με την επιστολή, αναμένεται να κλείσει εντελώς το 70% περίπου των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στον κλάδο, με τα μισά σινεμά των ΗΠΑ να μην έχουν ανοίξει καν όλο αυτό το διάστημα. Στις υπογραφές συναντούμε τον James Cameron, τον Clint Eastwood, τον Martin Scorsese, την Patty Jenkins, τον Alfonso Cuaron και τον Michael Bay μεταξύ πολλών άλλων.

Best of internet