Quantcast

Το μιούζικαλ Hamilton είναι η μεγαλύτερη streaming επιτυχία του καλοκαιριού, σύμφωνα με έρευνες

Το Broadway blockbuster του Lin-Manuel Miranda πετσόκοψε όλο το Netflix μαζεμένο

THE NERDSTREAM

13 Αυγούστου 2020

Είπαμε, ήταν μια δύσκολη χρονιά (και) για το πεδίο της pop κουλτούρας φέτος. Ως γνωστόν, η πανδημία του κορονοϊού έβαλε σημαντικό φρένο στην παγκόσμια κινηματογραφική και τηλεοπτική παραγωγή. Γυρίσματα σταμάτησαν, αίθουσες έκλεισαν, φεστιβάλ ακυρώθηκαν, κυκλοφορίες αναβλήθηκαν – τόσο στη μεγάλη όσο και στη μικρή οθόνη. Αυτό, βέβαια, θα αφήσει μακροχρόνιες συνέπειες στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας, και μια απ’ αυτές μοιάζει να είναι η στροφή προς τις ψηφιακές κυκλοφορίες.

Μια τέτοια περίπτωση ήταν φέτος κι η κινηματογραφημένη εκδοχή του Hamilton, δηλαδή του υπερ-πετυχημένου μιούζικαλ του Lin-Manuel Miranda που αφηγείται την ιστορία ενός από τους Founding Fathers των ΗΠΑ κι αποτέλεσε την μεγαλύτερη Broadway επιτυχία εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Η “ταινία” Hamilton λοιπόν επρόκειτο να κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες, αλλά η Disney αποφάσισε τελικά να το βγάλει στην streaming πλατφόρμα της τον Ιούλιο, κάτι που σκοπεύει να κάνει ακόμα και με βαριά blockbuster χαρτιά σαν τη Mulan.

Μέσα σε αυτόν τον ένα μήνα που είναι διαθέσιμο στο Disney+, το Hamilton κατάφερε να γίνει ο πιο πετυχημένος streaming τίτλος του φετινού ζόρικου καλοκαιριού. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που παραθέτει το Variety, το Hamilton ήταν υπεύθυνο για το εντυπωσιακό  37% της συνολικής streaming παρακολούθησης του Ιουλίου σε όλες τις πλατφόρμες. Η δεύτερη θέση πήγε στο Unsolved Mysteries του Netflix με 13.7%, ενώ ακολουθεί το The Old Guard (ξανά Netflix) με 10.6%, το Hanna της Amazon με 9.6% και το Palm Springs (<3) του Hulu με 8.1%.

Κρατήστε βέβαια μια πισινή, αφού εν γένει οι streaming πλατφόρμες δεν φημίζονται για τη διαφάνειά τους όσον αφορά τα στοιχεία viewership που παρέχουν, μιας και τα χρησιμοποιούν κυρίως σαν εργαλείο μάρκετινγκ για να προωθήσουν ακόμα περισσότερο τους πιο πετυχημένους τίτλους τους. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η επιτυχία του Hamilton είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακή αν σκεφτούμε ότι μιλάμε για ένα τρίωρο ιστορικό ραπ μιούζικαλ.

Τσεκάρετέ το πάντως, αξίζει και με το παραπάνω.

Best of internet